Stiftelsen Norsk Folkemuseum flytter inn i logistikkpark i Drøbak

Stiftelsen Norsk Folkemuseum flytter inn i et nytt lagerbygg i Oslo Logistikkpark Drøbak våren 2024.
INNFLYTTING: Stiftelsen Norsk Folkemuseum flytter inn i Oslo Logistikkpark Drøbak våren 2024.
INNFLYTTING: Stiftelsen Norsk Folkemuseum flytter inn i Oslo Logistikkpark Drøbak våren 2024.

Stiftelsen består av en gruppe museer og attraksjoner som ble opprettet på statens initiativ om sammenslåing av museer i Norge. Stiftelsen har en årlig omsetning på 275 millioner kroner og har rundt 200 ansatte.

De har inngått en langsiktig leieavtale med Fabritius Gruppen AS og arealet utgjør om lag 13.000 kvadratmeter. Lokalene skal benyttes som magasin for deler av museets store samling av kulturhistoriske gjenstander. Det kommer fram i en pressemelding. 

– Gjennom et godt samarbeid med Fabritius har vi kommet fram til en gjennomarbeidet og bærekraftig løsning for magasinbehovet vårt, som også ivaretar våre spesifikke krav forbevaring og tilgjengelighet på lang sikt, sier Nina Refseth, direktør i Stiftelsen Norsk Folkemuseum.

Bygget vil være på tre etasjer og oppført med BREEAM-klassifisering. Det blir lagt vekt på bærekraftige løsninger som energieffektivitet og solcellepanel på tak.

Logistikkparken er under utvikling med netto 477 mål tomt. Det planlegges for drøye 190.000 kvadratmeter med lagerbygg når området er ferdig utviklet. 

Med anlegget til Stiftelsen Norsk Folkemuseum er det nå inngått avtaler på i overkant av 60.000 kvadratmeter i parken.

– Med Norsk Folkemuseum får vi en spennende og langsiktig leietaker til parken. Vi har sammen kommet frem til et produkt som er skreddersydd for deres virksomhet og ser frem til et langt og godt samarbeid, forteller Asgeir Solheim, daglig leder i Fabritius.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo