Bulk får utvide lagerbygg: Kommunens strategi for å bevare naturen skapte nye utviklingsmuligheter

Bulk Industrial Real Estate har fått klarsignal til å utvide lagerbygg på Langhus med 5400 kvadratmeter ved å følge kommunens strategi om arealnøytralitet.
UTVIDER: Bulk Industrial Real Estate har fått klarsignal til å utvide lagerbygg på Langhus med 5400 kvadratmeter.
UTVIDER: Bulk Industrial Real Estate har fått klarsignal til å utvide lagerbygg på Langhus med 5400 kvadratmeter.

29. august vedtok utvalg for klima, teknikk og miljø i Nordre Follo kommune en endring av gjeldende reguleringsplan for Snipetjernveien 3 og 9 i Regnbuen Næringsområde. Dette ble gjort på initiativ fra Bulk Industrial Real Estate. 

Dermed får selskapet øke utnyttelsesgraden maksimalt på en godt etablert industrieiendom ved å følge kommunens strategi om arealnøytralitet. Som følge av omreguleringen, kan utbyggeren gå videre med detaljplanlegging av et tilbygg på om lag 3600 kvadratmeter til Snipetjernveien 3 og et tilbygg på cirka 1800 kvadratmeter til Snipetjernveien 9. Totalt innebærer det en utvidelse på 5400 kvadratmeter, opplyser selskapet i en melding til EiendomsWatch. 

Fremtidsrettet eiendomsutvikling

Endringen medfører mulighet for økt utnyttelse av en attraktiv eiendom tett på E6 og E18, helt i tråd med Nordre Follo kommunes vedtatte strategi om arealnøytralitet. Kommunen definerer selv begrepet på denne måten: 

«Arealnøytralitet betyr å gjenbruke og fortette områder som allerede er utbygd, framfor å bygge ut mer natur.» 

Bakgrunnen for strategien er at arealendringer, forurensning, klimaendringer, fremmede arter og høsting er de viktigste årsakene til tap av naturmangfold.

– Bulk Industrial Real Estate har ambisiøse bærekraftsmål, og vi jobber hver dag for å begrense vår negative påvirkning på miljøet. Arealnøytral eiendomsutvikling slik vi går i gang med på Regnbuen, er et godt eksempel på fremtidsrettet og gevinstrealiserende eiendomsutvikling for alle parter; miljøet, kommunen, næringslivet og oss som utvikler og eier, sier Nina Hage, leder i Bulk Industrial Real Estate. 

Godt samarbeid

Siden starten i 2006 har Bulk bygget mer enn 500.000 kvadratmeter industribygg. Snipetjernveien 3 og 9 i Regnbuen Næringsområde er etablerte industrieiendommer som ble kjøpt av Bulk i 2021 og er i dag utleid til ulike logistikk og industriaktører. 

– Nordre Follo kommunes strategi om arealnøytralitet er et mulighetsrom for oss som eiendomsutviklere. Nå kan vi både gå videre med tilbygg som vil bedre dagens løsning for våre leietakere, og få gjennomført andre forbedringer. Det innebærer blant annet overvannshåndteringen på eiendommen gjennom å øke den blågrønne faktoren til 0,6. Med godt samarbeid ble dette en vinn-vinn-situasjon, forteller Hage. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo