Strid om næringstomt: Coop Nord møter Norsk Stål i retten

Partene strides om næringstomten i Margrete Jørgensens vei 10 i Harstad. Kommunen er eiere, og ber retten ta stilling til saken.
BEHANDLER SAKEN: Midtre Hålogaland tingrett i Harstad sentrum. | Foto: Terje Pedersen / NTB
BEHANDLER SAKEN: Midtre Hålogaland tingrett i Harstad sentrum. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Coop Nord ønsker å sette opp et bygg til 90 millioner kroner. Her er det også planlagt å leie ut til Elkjøp og Europris. Det gamle bygget er revet, men byggeplanene må vente. Dette melder Harstad Tidende

Nå nylig er det blitt inngått en opsjonsavtale med Harstad kommune om leie av tomta fra 2034, som vil strekke seg 50 år frem i tid, opplyser administrerende direktør Yngve Haldorsen i Coop Nord.

Norsk Stål hevder på sin side at de har rett på tomta fra 2034 til og med 2042.

– Videre krever Norsk Stål at vårt nye bygg som straks skal føres opp, må rives om 11 år. Det er selvsagt ikke bærekraftig eller miljømessige aktuelt å skulle rive et helt nytt bygg, uttaler Haldorsen til avisen og fortsetter:

– Coop Nord har engasjert advokat for å få dette rettslig belyst og avklart.

Siviltvisten er berammet til behandling i Midtre Hålogaland tingrett 14. og 15. desember. Norsk Stål har ikke uttalt seg i saken. Det har imidlertid Harstad kommunes saksfullmektig gjort.

– Kommunens rolle er etter vår mening at vi bare er eier av festetomten som saken dreier seg om. Vi anser oss ikke engang som part i tvisten mellom næringsaktørene. Første bud når rettsforhandlingene starter i tingretten, er derfor at retten må ta stilling til nettopp dette, uttaler advokat Stig J. Harris til Harstad Tidende.

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis HandelsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo