Rema møter motstand i Bærum og Fredrikstad

Verken Bærum eller Fredrikstad kommune går god for skissene til nye Rema 1000-butikker.
MØTER MOTSTAND: Rema Etablering ser seg om etter nye muligheter både i Bærum og Fredrikstad, men offentlig forvaltning setter foreløpig foten ned. | Foto: Rema 1000 Norge AS
MØTER MOTSTAND: Rema Etablering ser seg om etter nye muligheter både i Bærum og Fredrikstad, men offentlig forvaltning setter foreløpig foten ned. | Foto: Rema 1000 Norge AS

På andre siden av Nordveien i Bærum, hvor Rema 1000 per dags dato leier butikklokaler av Coop, ønsker kjeden i stedet å sette opp egen butikk på tomta hvor dagens bensinstasjon står. Dette melder Budstikka

Dette er en Uno-X med to vaskehaller, som i likhet med Rema 1000 er eid av Reitan Retail. Intitativet kommer i kjølvannet av at nåværende leiekontrakt nærmer seg slutten, men Remas tegninger fra mulighetsstudiet møter kjølig respons fra Bærum kommune.

I et møtereferat peker kommunen på at omregulering er lite aktuelt, ettersom to dagligvarehandler på hver sin side av veien ikke er ønskelig utenfor sentrumsområde. Rema svarer med at dette vil legge til rette for sunn konkurranse.

– Skulle Coop åpne butikk i Nordveien 43 etter at vi har flyttet ut, vil det bli litt sunn konkurranse mellom oss som til slutt gagner sluttbrukeren. Flere valgmuligheter for kundene er alltid bra, fastslår Mona Bjørkli Eriksen i Rema Etablering.

Parallelt med denne byggesaken, møter Reitan også motstand i Fredrikstad. Planen er å bygge ut både en Rema 1000 og vaskehall fra Uno-X i St. Croix-strøket, melder Fredriksstad Blad

Dagligvarekjeden eier per i dag tomten som tidligere huset bensinstasjon og parkeringshus. Elbil-lading og flere parkeringsplasser er også en del av planen. Kommunen mener derimot at dette ikke passer inn i området. 

«Kommunens arkitektgruppe og byantikvaren har vurdert skissene, men de har ikke funnet at oppgaven med tilpasning i området er løst tilfredsstillende», skriver kommunen i et svar til Rema.

Prosjektet har også tiltrukket seg negativ oppmerksomhet i lokalområdet, i tillegg til å ha høstet kritikk fra den populære Instagram-kontoen Arkitekturopprøret Norge. Rema akter imidlertid ikke å gi seg.

– Dette er jo nå en pågående prosess, og det blir ikke riktig av meg å uttale meg her før vi har hatt en god gjennomgang av hele tilbakemeldingen og snakket med også kommunens arealplanlegger på ny, sier Vidar Sølvskudt, etableringsdirektør i Rema 1000 for Østre Østland til Fredrikstad Blad.

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis HandelsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo