Elkjøp og Meny flytter inn i Aspelin Ramms nye logistikksenter

Aspelin Ramm fant leietakerne til sitt moderne logistikksenter i Oslo gjennom en diskret prosess. Nå er det kjent at Elkjøp og Meny flytter inn i 2025
EN FORNØYD GJENG: Direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, er svært fornøyd med signeringen av Meny og Elkjøp. Her på byggeplassen med eiendomssjef Morten Doresius (t.v) og prosjektleder Ulrik Aakervik Andersen (t.h). | Foto: Aspelin Ramm
EN FORNØYD GJENG: Direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, er svært fornøyd med signeringen av Meny og Elkjøp. Her på byggeplassen med eiendomssjef Morten Doresius (t.v) og prosjektleder Ulrik Aakervik Andersen (t.h). | Foto: Aspelin Ramm

Aspelin Ramm Eiendom rehabiliterer nå 27.800 kvadratmeter i Alf Bjerckes vei 26 på Alna, og utvikler det gamle lagerbygget til et moderne logistikksenter der Elkjøp og Meny flytter inn i 2025, opplyser eiendomsselskapet i en pressemelding.

Bygget har de siste årene vært lager for Hennes Mauritz, men blir nå totalrehabilitert. Det eksisterende bygget bevarer fasade, bæresystem og det som kan gjenbrukes i tråd med dagens nye standarder. 

Et nytt tilbygg utvider kapasiteten betydelig, og blir et av de aller første byggene som miljøsertifiseres til nivå «Excellent» i den nye og mer krevende BREEAM-NOR klassifiseringen, versjon 6. De omfattende sirkulære grepene i rehabiliteringen av det eksisterende bygget, sikrer dette en sertifisering til nivået «Very Good» i BREEAM In-Use, opplyses det.

Direktør for eiendom og marked i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, er svært fornøyd med signeringen av de to handelsgigantene, etter en målrettet prosess for å finne de rette leietakerne.

– Denne meget sentrale plasseringen er ikke bare tett på Oslo sentrum, den har også enkel adkomst til veinettet og alle de store trafikkårene inn og ut av hovedstaden. Beliggenheten er med andre ord svært godt egnet for behovene Meny og Elkjøp har i årene framover, sier Aarebrot.

Meny satser stort på levering av dagligvarer rett hjem, og store deler av deres areal bygges derfor som kjølelager. Elkjøp skal etablere en sentral lagerfunksjon for sine varehus i Stor-Oslo, og med base på Alna får de en optimal plassering for sin logistikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Aspelin Ramm
Foto: Aspelin Ramm

Fant leietakerne i diskret prosess

Aspelin Ramm Eiendom valgte en litt uvanlig strategi i jakten på de rette leietakerne, da de valgte å kjøre prosessen utenfor det åpne leiemarkedet. 

– Det er ikke mange aktører som har behov for så store arealer som vi arbeider med her. Derfor gjorde vi en kartlegging av relevante kandidater og inviterte disse til å se nærmere på prosjektet. I denne prosessen var det Meny og Elkjøp som pekte seg ut som aktuelle, og vi så at vi her kunne få til et svært godt prosjekt for alle involverte, forteller eiendomssjef Morten Doresius i Aspelin Ramm Eiendom. 

– Beliggenheten i hjertet av Oslo er perfekt for rask utkjøring av dagligvarer og ulike matløsninger til hele Stor-Oslo. Lokalene gir oss god vareflyt, mulighet for et enda større utvalg og en hel etasje viet ferskvarer drevet av våre dyktige matarbeidere, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Også Elkjøp ser fram til å komme på plass på Alna:

– Med stadig flere som handler på nett, eller bestiller hjemlevering direkte fra butikk, er beliggenheten ideell for å styrke vårt fokus på hjemleveringstjenester, samtidig som økt lagerkapasitet vil avlaste våre varehus i det sentrale østlandsområdet, sier Espen Marthinsen, Supply Chain Director i Elkjøp Nordic.

280.000 kWh egenprodusert solkraft

Det rehabiliterte bygget vil få solceller på både tak og fasader, og kan dermed levere om lag 280.000 kWh med egenprodusert kraft årlig – noe som blir ekstra viktig for et bygg der store deler av volumet er kjølerom med høyt energibehov. Kravene til sirkulærøkonomi betyr også at deler av det eksisterende ventilasjonssystemet skal testes for gjenbruk, i stedet for å rives ut.

– Det at vi velger å bevare og gjenbruke det meste av skallet og bæresystemet fra det eksisterende bygget, i tillegg til enkelte andre elementer, sier noe om de nye tidene som vår bransje nå er inne i. For ti år siden ville nok et slikt prosjekt betydd riving og nybygg. Men med sirkulære løsninger klarer vi nå å innfri de strenge miljø- og klimakravene i den nye BREEAM-NOR 6.0-manualen på et så høyt nivå, sier prosjektleder Ulrik Aakervik Andersen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo