Normal med omsetningsvekst på over 30 prosent i Norge

Normal vokser og opplever stor suksess på det norske markedet. Det siste året har den danske kjeden åpnet 34 nye butikker i Norge.
ØKTE MED 30 PROSENT: Normal opplever sterk vekst i Norge. | Foto: Normal / Pressebilde
ØKTE MED 30 PROSENT: Normal opplever sterk vekst i Norge. | Foto: Normal / Pressebilde

Den danske butikk-kjeden Normal kan vise til en omsetningsvekst mer enn 30 prosent det siste året. Det skriver Nettavisen.

– Det er jo en solskinnshistorie, men det er knalltøft å drive fysiske butikker. Men jeg mener vi har knekt en kode, og er kjempefornøyd med resultatene. Ingen kan klage på 30 prosent vekst, sier Harsvik til samme avis.

I fjor bikket Normal en omsetning på to milliarder i Norge. Det siste året ble det solgt varer for 3,25 milliarder kroner, og årsresultatet landet på 268 millioner kroner, omtrent som året før. Det kommer frem i Normals ferske årsrapport.

At kjeden henger med på TikTok og i sosiale medier er en viktig del av suksessoppskriften, ifølge Norgessjef Thomas Harsvik.

– En parfyme som heter «Her choice» tok helt av etter at en influenser snakket om den i sosiale medier, Det samme med «hot shot», som er et leppeprodukt, sier Harsvik til Nettavisen.

Normal har åpnet titalls nye butikker i løpet av 2023. Kjeden er nå oppe i 168, da det i løpet av siste regnskapsåret ble åpnet 34 nye butikker.

HandelsWatch har forsøkt å komme i kontakt med Norgessjef Thomas Harsvik, men han har foreløpig ikke respondert.

(Artikkelen ble først publisert hos vår søsteravis HandelsWatch)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo