Norske eiere kjøper seg inn i Scala Eiendom

Schage Eiendom har solgt eierandelen i Scala Eiendom til tre norske selskaper. 
NYE EIERE: Administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom kjøper Rortunet senter og får nye eiere. | Foto: Scala Eiendom
NYE EIERE: Administrerende direktør Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom kjøper Rortunet senter og får nye eiere. | Foto: Scala Eiendom

Eierandelen til kjøpesenterselskapet er solgt til CC Eiendom, Joh. Johannson Eiendom og Colligo. Sammen med eksisterende aksjonærer Fredriksborg og Norgesgruppen danner disse et nytt norsk eierlag i kjøpesenter- og utviklingsselskapet Scala. 

Eksisterende aksjonærer Norgesgruppen og Fredriksborg vil etter transaksjonen ha eierandeler på henholdsvis 40,3 prosent og 34 prosent. 

– At norske investorer med langsiktig tro på både segmentet og selskapet vårt satser på Scala, tar vi som jobber her som en stor tillitserklæring. Vi skal fortsette å møte oppgaver og muligheter med samme tempo og kraft som før, og gleder oss til å samarbeide med nye så vel som eksisterende aksjonærer, sier daglig leder i Scala Eiendom, Hans Jørgen Mørland. 

Tidligere samarbeid

CC Eiendom er eid av familien Hage fra Hamar. Selskapet eier kjøpesentrene CC Hamar, CC Gjøvik og CC Mart´n. Etter transaksjonen får de en eierandel på 10 prosent i Scala. De vil fortsette å eie de nevnte tre sentrene 100 prosent.

– Vi kjøper oss inn i et veldig fint selskap sammen med solide medeiere i et segment vi kjenner og kan godt. Vi har gjennom samarbeidet blant annet på CC Strandtorget på Lillehammer, sett hva Scala står for og er laget av, så dette har vi veldig tro på, sier eier og daglig leder i CC Gruppen John Niclas Hage. 

Joh. Johannson Eiendom, som er eid av Johannson-familien og som investerer bredt i flere eiendomssegmenter, får etter denne transaksjonen en eierandel på 9,6 prosent i Scala.

– Scala Eiendom er et av bransjens beste selskaper, og vi ser frem til å være med å utvikle selskapet videre sammen med ansatte og øvrige eiere, sier daglig leder i Joh. Johannson Eiendom, Morten Nordheim. 

I tråd med strategi

Colligo er et investeringsselskap eid av familien Garder fra Sarpsborg. Selskapets primære virksomhet er eiendom og finansielle investeringer. Colligo får 6 prosent eierandel i Scala etter transaksjonen. 

– Vi ser dette som en spennende investeringsmulighet sammen med veldig kompetente medaksjonærer i et solid og fremoverlent selskap, sier arbeidende styreleder Bjørn Petter Garder i Colligo.

Schage Eiendom har sondert markedet for et mulig salg av eierandelen i kjøpesenterselskapet. Administrerende direktør i Schage Eiendom, Matilda Vinje, er godt fornøyd med både salget og de nye eierne.

– For oss er dette helt i tråd med selskapets strategi, hvor vi rendyrker Schage Eiendoms kjernevirksomhet, samtidig som vi sikrer styringsfart inn i det nye året. Vi har tatt oss god tid med prosessen, for å være helt trygge på at alt vi har vært med på å bygge opp også forvaltes godt fremover. Det er vi sikre på med både nye og eksisterende eiere, sier Vinje.

Kjøper Rortunet senter

Som en del av samme transaksjon, kjøper Scala Eiendom Rortunet senter i Asker fra Schage Eiendom. 

– Rortunet er et nytt og moderne senter med flott beliggenhet i Slemmestad, et sted vi tror kommer til å oppleve vekst og utvikling de neste årene. Vi kjenner eiendommen godt etter å ha forvaltet den for Schage siden den sto ferdig i 2020, sier Hans Jørgen Mørland, daglig leder i Scala Eiendom.

TRANSAKSJON: Scala Eiendom kjøper Rortunet senter i Asker.
TRANSAKSJON: Scala Eiendom kjøper Rortunet senter i Asker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo