Nrep satser stort i Moss – kjøper ni logistikkeiendommer og en «betydelig» tomtebank

Sammen med Gudmund Harlem har Nrep inngått en avtale om å kjøpe selskapet Marine Trading. Dermed overtas logistikkeiendommer med totalt 78.000 kvadratmeter og en tomtebank i Våler Næringspark.
FORNØYD: Nrep-selskapet Logicenters og administrerende direktør Matthias Kettelhoit er svært fornøyde med sin fortsatte satsning i Norge. | Foto: Logicenters
FORNØYD: Nrep-selskapet Logicenters og administrerende direktør Matthias Kettelhoit er svært fornøyde med sin fortsatte satsning i Norge. | Foto: Logicenters

«Oppkjøpet representerer et strategisk skritt for å styrke Logicenters tilstedeværelse innen logistikkområdet i Norge og sikrer mer tomt for å fortsette utviklingen av logistikkfasiliteter sør for Oslo», opplyser Nrep-selskapet Logicenters i en pressemelding.

Selskapet bygger allerede for tiden et logistikkbygg på over 20.000 kvadratmeter i Moss på spekulasjon. Nå utvides porteføljen i området betydelig.

Moss som logistikkhub

– Marine Tradings eiendommer passer godt inn i vår nordeuropeiske portefølje, med fleksible bygg som passer til både store og små logistikkleietakere. Logicenters har sterk tro på Moss som logistikkhub med nærhet til europavei og havn, i tillegg til en attraktiv tilgang på kvalifisert arbeidskraft, sier Jørgen Bråten Nordby, investeringsansvarlig og porteføljeforvalter i Logicenters.

Han legger til at eiendommene de nå kjøper også har «noen miljømessige kvaliteter og et godt utgangspunkt å bygge videre på som harmonerer med vår satsing på bærekraft».

Administerende direktør Matthias Kettelhoit i Logicenters sier selskapet er svært fornøyd med sin satsning i Norge, og at oppkjøpet av denne porteføljen er «virkelig bra» da det gir dem muligheten til å utvikle virksomheten sin ytterligere. 

– Vi har stor tro på Moss som et konkurransedyktig og kostnadseffektivt alternativ til Vestby. Dette stemmer også overens med vårt engasjement for å tilby og utvikle moderne og bærekraftige logistikkløsninger for våre leietakere. Kombinasjonen av flere eksisterende bygninger og areal passer godt med vår strategi om å kontinuerlig legge til rette for vekst og endrede behov for leietakerne, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Nrep-selskapet Logicenters er svært fornøyde med sin fortsatte satsning i Norge. | Foto: PR / Nrep Logicenters
FORNØYD: Nrep-selskapet Logicenters er svært fornøyde med sin fortsatte satsning i Norge. | Foto: PR / Nrep Logicenters

Tiden var moden

Selger av Marine Trading, selskapet Srw med Svein Willadssen som eier, sier tiden var moden for å overlate utviklingen av eiendomsporteføljen til noen andre.

– Gjennom et godt samarbeid med Gudmund Harlem over flere år, var det naturlig å inngå dialog med Gudmund for å overgi våre eiendommer til en større aktør for å utvikle porteføljen ytterligere. Jeg har troen på at nye eiere vil forvalte eiendommene på en slik måte som vil være positivt både for våre lokale samarbeidspartnere og nye og eksisterende leietakere, sier han i pressemeldingen.

Samarbeid

Selskapet inngår samtidig et samarbeid med eiendomsrådgiveren Gudmund Harlem, som blir medinvestor og «vil innta en operativ rolle for å bistå med utleie og videre utvikling av tomtebanken».

– Jeg har igjennom flere år hatt et tett og godt samarbeid med Marine Trading for å utvikle næringseiendomsporteføljen de har og vi har i felleskap klart å etablere mange solide leietakere i porteføljen, både i eksisterende bygg og i byggene som har blitt oppført de senere år. Gjennom denne prosessen ble jeg enig med Svein Willadssen om at tiden var moden for å overlate eiendomsporteføljen videre til en større aktør for å utvikle selskapet ytterligere, sier Harlem.

BDO Østfold har bistått Srw i salgsprosessen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev