Schage selger Stortorvet 7 til KLP for 2,5 milliarder kroner

Schage selger det prisbelønte kontorbygget Stortorvet 7 til KLP for en brutto eiendomsverdi på 2,5 milliarder kroner. 
SOLGT: KLP Eiendom har kjøpt S7 midt i Oslo sentrum av Schage. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch
SOLGT: KLP Eiendom har kjøpt S7 midt i Oslo sentrum av Schage. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch

Colliers melder at Schage selger det ikoniske og prisbelønte kontorbygget Stortorvet 7 til KLP. Det dreier seg om den største transaksjonen av en enkelt eiendom i Norge siden 2020.

Stortorvet 7 er anerkjent som et av Norges flotteste bygg, plassert midt i hjertet av Oslo sentrum med 360 graders utsikt. Eiendommen på 32.700 kvadratmeter er et sentralt knutepunkt mellom Karl Johans gate, Nedre Slottsgate og Grensen. 

Bygget består av fem historiske bygninger som er koblet sammen og transformert til ett stort moderne kontor og handelsbygg over 12 etasjer. Kontordelen utgjør 2/3 av bygget. Stortorvet 7 har BREEAM-NOR Very Good miljøsertifisering, og er utleid til det som karakteriseres som 10 attraktive leietakere med gjenværende leietid på rundt 12 år. De største leietakerne på kontorsiden er EY, Spaces og Huddly, mens blant handelsleietakerne finner man navn som H&M, Ikea og Reitan Convenience.

Årlige leieinntekter er cirka 135 millioner kroner, opplyser KLP Eiendom i en separat pressemelding.

Svært fornøyd selger

– Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført Schages største transaksjon av et enkelt bygg noensinne, sier Matilda Vinje, administrerende direktør i Schage.

Schage har eid og utviklet eiendommen gjennom 12 år.

– Vi er stolte over byutviklingsgrepet som innebærer både utvidelse og modernisering av bygget. Vi har opplevd en fantastisk interesse for eiendommen, og mottok et stort antall bud etter at Colliers startet prosessen i november. Vi valgte til slutt KLP, noe vi er veldig glade for. Langsiktighet har alltid vært en viktig forutsetning for oss, og eiendommen fortjener solide og ansvarlige eiere slik som KLP, sier hun.

– Stortorvet 7 vil bli en av de største og flotteste eiendommene til KLP. Bygget passer oss perfekt, og styrker vår eiendomsportefølje. Stortorvet 7 er det største kjøpet av en enkelteiendom KLP noen gang har gjort, og er helt i tråd med vår strategi, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP, i meldingen fra Colliers.

– Schage har gjort en særdeles god jobb med utviklingen av denne eiendommen. Dette er en unik eiendom som vi er svært tilfredse med at blir en del av vår eiendomsportefølje. Gjennom dette kjøpet styrker også KLP Eiendom seg som en viktig aktør innen handelsarealer langs Karl Johan, fra Byporten Mall of Oslo via Glasmagasinet, nå Stortorvet 7 og opp til Paleet, sier han i meldingen fra KLP

Vinner av Cityprisen

I februar mottok Schage Eiendom Cityprisen for Stortorvet 7 prosjektets bidrag til byutviklingen. Cityprisen deles hvert år ut til et nybygg eller rehabiliteringsprosjekt som i særklasse har bidratt til bedre bygg og byer. 

Juryen i Norsk Eiendom omtalte Stortorvet 7 prosjektet som et prosjekt som har vist imponerende presisjon med skreddersydde løsninger. Et helt kvartal med svært kompleks bygningsmasse, og kun 3500 kvadratmeter nybygg, er transformert til et moderne bygg som har bidratt til betydelig økning i antall arbeidsplasser i sentrum og svært fornøyde brukere. Cityprisen er en flott anerkjennelse for Schage Eiendoms utviklingsprosjekt. 

Colliers har vært megler i transaksjonen og Advokatfirmaet Bahr har vært selgers juridiske rådgiver.

– Har milliarder å bruke på eiendom

Da EiendomsWatch intervjuet Gjørtz rundt nyttår, sa han at KLP Eiendom hadde milliarder å bruke på kjøp av eiendommer. 

– Våre eiendommer har de kvaliteter som vi ønsker, som riktig størrelse, beste beliggenhet, riktige miljøkvaliteter og ligger ved sentrale kommunikasjonsknutepunkt, i de aller største byene, sa Gjørtz.

– Sånne eiendommer er vi kjøper av til enhver tid. Det som varierer i markedet, det er jo egentlig gjennomsiktigheten, altså grad og evne til å finne markedspris. Og med få referansetransaksjoner er den veldig svak nå, sa han.

I februar kjøpte KLP Eiendom Tjuvholmen Kontor VIII AS, som eier seksjonene 1, 2 og 3 i Tjuvholmen allé 11, av Aspelin Ramm Eiendom AS. Brutto eiendomsverdi i den transaksjonen var på 844 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo