Butikker åpnet i Clemenskvartalet: – Det er modig å etablere seg her

– Det er ingen selvfølge at kundene strømmer inn døren fra første dag, sier direktør Maria Louise Rognerud i Oslo S Utvikling i forbindelse med åpningen av tre butikker og en restaurant i Bjørvika.
SNORKLIPPING: Ellen de Vibe og Maria Louise Rognerud står for åpningen av butikkene i C.lemenskvartalet. | Foto: Oslo S Utvikling (OSU)
SNORKLIPPING: Ellen de Vibe og Maria Louise Rognerud står for åpningen av butikkene i C.lemenskvartalet. | Foto: Oslo S Utvikling (OSU)

Torsdag åpnet næringslokalene i Clemenskvartalet i Bjørvika, med både Meny, Vinmonopolet, Apotek 1 og restauranten Lutlaget. 

– Først av alt vil jeg takke alle de nye leietakerne som har valgt å satse på Bjørvika. Det er veldig modig å etablere seg i et område som er såpass nytt som Bjørvika er. Det er ingen selvfølge at kundene strømmer inn døren fra første dag, sier Maria Louise Rognerud, som er direktør for bygulvet hos Oslo S Utvikling (OSU), i en pressemelding.

Nå gjenstår rundt 40 prosent for at Bjørvika er ferdig utbygget.

– Vi har som visjon å bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. I dag synes jeg vi er nærmere det målet enn noensinne, sier Rognerud. 

Tidligere sjef for Plan- og bygningsetaten i Oslo, Ellen de Vibe, klippet snoren da de fire aktørene åpnet. Hun var i sin tid med på å utarbeide planen for fjordbyen, inkludert å godkjenne søknaden for Clemenskvartalet.

– Som leder for Plan og bygningsetaten har jeg hatt et utrolig spennende, noen ganger krevende, men også morsomt samarbeid med OSU. De har gått fra å være en eiendomsutviklere til å bli en byuvikler. Når vi i dag åpner Clemenskvartalet, så vil jeg gratulere både OSU, alle beboerne og alle leietagerne. For nå åpnes Bjørvikaområdets største nabolagskvartal, sier de Vibe i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo