Svensk restaurantkjede leter etter lokaler i disse norske byene

Det svenske restaurantkonseptet Pincho Nation fortsetter sin ekspansjon i Norge. Nå åpnes restaurant nummer syv, men målet er ytterligere 15 lokasjoner.
FARGERIKT: Pincho Nation frir til barnefamiliene. | Foto: Pincho Nation
FARGERIKT: Pincho Nation frir til barnefamiliene. | Foto: Pincho Nation

Restaurantkonseptet Pincho Nation, kjent for sin særegne innredning, fargerike cocktails og tapasretter fra hele verden, fortsetter sin ekspansjon i Norge. Nå åpnes en restaurant i Drammen, med franchisetaker-trioen Anders Gustavsson, Jörgen Wahlgren og Angel Roiz. De har lang erfaring med konseptet i Sverige, og driver også Pincho Nation i Fredrikstad.

– Pincho Nation har blitt fantastisk godt mottatt i Norge. Vi har ønsket over 100.000 gjester velkommen til vår restaurant i Fredrikstad i løpet av vårt første driftsår, og jeg håper vi kan gjenskape mye av det samme i Drammen. Gjestene våre setter pris på restaurantmiljøet, og elsker valgmulighetene med smaker fra verdens forskjellige kjøkken i tapasformat. Jeg tror en viktig del av suksessen vår handler om at vi lykkes med å skape en herlig gjesteopplevelse som også er prisgunstig, sier Anders Gustavsson i en pressemelding.

Den nye restauranten ligger på selve knutepunktet i Drammen: Strømsø Torg. Her skal de gamle til lokalene til Drammen Street Food bygges om.

Vil åpne 15 nye restauranter

Pincho Nation Drammen blir kjedens syvende restaurant i Norge, og allerede nå utforsker franchise-trioen muligheten for å åpne i enda en by. Om det blir Lillestrøm eller en annen by, avhenger i stor grad av hvor de finner den perfekte lokasjonen.

Restaurantkjeden står fast ved tidligere kommuniserte ambisjoner om å etablere ytterligere 15 restauranter i løpet av de tre kommende tre årene. Fra sentralt hold, leter kjeden for tiden etter lokaler og potensielle franchisetakere i byer som Bergen, Trondheim og Tromsø. 

– Vi ser frem til å ønske flere nye franchisetakere velkommen til Pincho Nation-familien i de kommende årene. Det er også veldig gøy at eksisterende franchisetakere ønsker å vokse med flere enheter. Vi har allerede fått signaler om at også kommende franchisetakere ønsker opsjon på flere byer allerede når man diskuterer den første etableringen, sier Henrik Fischer, Head of Expansion, Pincho Nation.

Dette leter de etter

EiendomsWatch har tidligere skrevet at Pincho Nation vanligvis ønsker å etablere seg i byer med en befolkning på minst 70.000 innbyggere, men at unntak eksisterer. For eksempel kan byer med høy turistaktivitet om sommeren eller vinteren også vurderes.

Det ønskes førsteklasses, sentrale lokasjoner i ulike byer over hele Norge 

«Lokasjonen bør være sentralt plassert, men det viktigste kriteriet er at den bør være i et livlig område omgitt av barer, restauranter og butikker. Vi foretrekker å åpne restauranter i områder der folk ofte besøker for middag om kveldene», er budskapet fra Pincho Nation til potensielle utleiere.

Primært er kjeden på jakt etter lokaler på 350-450 kvadratmeter, helst i første etasje.

«Ideelt sett bør restauranten være plassert i et svært synlig, godt besøkt område. Vi prioriterer høykvalitets gamle bygninger eller renoverte strukturer. Utendørs terrasse eller mulighet for utendørs sitteplasser er svært ønskelig», skriver kjeden, som også foretrekker lokasjoner som tidligere har huset andre restauranter, da de sannsynligvis har passende infrastruktur på plass.

Pincho Nation søker langsiktige leiekontrakter med fleksible alternativer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo