Peter A. Ruzicka ny styreleder i Aka

Aka-styret får inn flere nye medlemmer, blant annet tidligere Nille- og Europris-sjef. Tidligere Orkla- og Hakon-sjef Peter A. Ruzicka rykker opp og blir styreleder.
NY STYRELEDER: Peter A. Ruzicka får en enda mer fremtredende rolle i Aka. | Foto: PR / Orkla
NY STYRELEDER: Peter A. Ruzicka får en enda mer fremtredende rolle i Aka. | Foto: PR / Orkla

Etter gårsdagens generalforsamling overtok Peter A. Ruzicka som styreleder i Aka. Samtidig ble Saloume Djoudat og Pål Wibe valgt inn som nye styremedlemmer, opplyser selskapet i en pressemelding. Tommy Korneliussen og Finn Grøstad har trådt ut av sine styreverv.

Peter A. Ruzicka (født 1964) har vært styremedlem i Aka siden desember 2020, og har ellers bred styreerfaring fra selskaper som Pandora, Aspelin Ramm, Axfood og Royal Unibrew. Han har også ledet flere store og internasjonale selskaper som Hakon Gruppen, Ahold, Jernia og Orkla. I sistnevnte var han konsernsjef fra 2014 til 2019.

Saloume Djoudat (født 1977) har vært partner i Bull & Co Advokatfirma AS siden 2013, og har tidligere hatt stilling som advokat i Uno-X Mobility Norge. Hun er utdannet ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og arbeider med generell forretningsjus, herunder selskapsrett, M&A og kontraktsrett. Djoudat er også medlem av styret i Atea og AF Gruppen.

Pål Wibe (født 1967) har lang styreerfaring fra flere bransjer, private og offentlige selskaper. Wibe sitter i dag i styrer hos blant andre Posten Bring, Europris og Holdbart. Han har 25 års erfaring som leder i detaljhandelsselskaper, 18 av dem som administrerende direktør hos selskaper som XXL, Europris og Nille. Wibe er utdannet siviløkonom ved NHH og har en MBA fra Berkeley i California.

Per mars 2024 eier Aka, direkte eller indirekte, en portefølje bestående av 259 eiendommer og 556.000 kvadratmeter med en samlet årlig leieinntekt på 909 millioner kroner. Ifølge selskapet er Aka et av Norges største og raskest voksende private eiendomsselskaper med en portefølje som i løpet av 2024 overstiger 300 eiendommer under forvaltning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo