Reitan Eiendom med et resultat på -2,8 milliarder etter nedskrivninger

Selskapet skriver at de merker et betydelig høyere rentenivå, men at eierne fortsatt ønsker å satse på eiendom. Dette viste de konkret gjennom å tilføre 1,5 milliarder kroner i egenkapital.
SKRIVER NED VERDIENE: Trond Mellingsæter i Reitan Eiendom. | Foto: Ole Martin Wold / NTB
SKRIVER NED VERDIENE: Trond Mellingsæter i Reitan Eiendom. | Foto: Ole Martin Wold / NTB

Reitan Eiendom hadde i 2023 leieinntekter på 1,8 milliarder kroner, en økning fra 1,5 milliarder året før. 

Resultat før skatt før verdijusteringer ble 444 millioner kroner. Resultat før skatt etter verdijusteringer ble -2,8 milliarder kroner.

Det kommer frem i Reitan-konsernets årsrapport.

Merker rentenivået

– Vi har som alle andre aktører i eiendomsmarkedet justert ned eiendomsverdiene etter en periode med stigende yielder, og merker også at rentenivået gjennom året er betydelig høyere enn året før, sier administrerende direktør Trond Mellingsæter i en pressemelding.

– Reitan Eiendom er imidlertid fortsatt et meget solid selskap, og våre eiere har vilje og evne til å satse videre på eiendom. Mot slutten av året viste de dette konkret gjennom å tilføre selskapet 1,5 milliarder kroner i egenkapital.

Han legger til at Reitan Eiendom i 2023 har «beredt grunnen for videre vekst i de kommende årene», og at selskapet har en visjon om å være det mest verdidrevne eiendomsselskapet.

Reitan-konsernet står bak selskapene E C Dahls Eiendom, Relog, Vestenfjeldske, Eiendom, Dora Eiendom og Rebus Handelseiendom. De tre satsningsområdene er sentrumseiendom i Trondheim/Oslo/Bergen, logistikk- og industrieiendom i Skandinavia samt handelseiendom i Skandinavia.

Overtar Entras eiendomsportefølje

Det nevnes at Relog har fullført en rekke nybygg gjennom året, blant annet produksjonslokaler til Mesterbakeren i Trondheim, det nye rugeriet til Norsk Kylling på Støren, og Campus Kristiansand. I tillegg nærmer det seg fullføring av tre større prosjekter i Trondheim, Nordre gate 12, Kulturkvartalet og Nye Hjorten Teater.

I Bergen nærmer det seg oppstart av to større prosjekter i regi av Vestenfjeldske Eiendom – Castbergkvartalet og Eldoradogården. «Her settes bærekraftige og spennende løsninger sammen for å gi en del av sentrum et videre løft», skriver selskapet.

Videre nevnes det at Reitan Eiendom mot slutten av 2023 overtok ansvaret for å utvikle Rema-butikker i Norge, og å være medeier i store deler av eiendomsmassen til Rema 1000 i Danmark fremover.

– Våre folk har jobbet godt med å lande avtalen med Entra om å overta deres eiendommer i Trondheim. Etter planen vil dette skje 1. juni, og samtlige ansatte derfra blir med over til oss og vil styrke vårt lag på mange fronter, sier administrerende direktør Trond Mellingsæter.

Mange muligheter

Han sier Reitan Eiendoms jobb i 2024 blir spennende.

– Med mange nye eiendommer i Trondheim og en stor prosjektportefølje i Rebus Utvikling har vi mange muligheter for nye, gode kundemøter og utviklende partnerskap. Og selvsagt vil gode bærekraftige løsninger være sentralt i de ombyggings- og utviklingsprosjekter vi skal gjennomføre i tiden fremover.

Reitan Eiendom oppgir i årsrapporten å ha en portefølje med en samlet eiendomsverdi på 3,590 milliarder kroner.

«Eiendomssegmentet vil fortsette å sikre tilgang til strategisk viktige lokasjoner og vil være en viktig bidragsyter for veksten til Reitan Retail og franchisetakerne», skriver Reitan-konsernet i årsrapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo