Citycon selger Kongssenteret

Citycon har inngått en avtale om salg av Kongssenteret i Kongsvinger til en mindre gruppe investorer. Transaksjonen ventes gjennomført i løpet av måneden.
SELGES: Kongssenteret, kjøpesenteret i sentrum av Kongsvinger. | Foto: Citycon
SELGES: Kongssenteret, kjøpesenteret i sentrum av Kongsvinger. | Foto: Citycon

– Salget av Kongssenteret er en del av selskapets strategi om å fokusere på de store behovsbaserte sentrene i vår eiendomsportefølje, sier Erik Lennhammar, Chief Development & Investment Officer i Citycon i en pressemelding.

Kjøpesenteret i sentrum av Kongsvinger har et leieareal på omtrent 18.000 kvadratmeter og rundt halvannen million besøkende årlig.

Avtalen om salg er gjort med en «mindre gruppe investorer», til en pris «tilnærmet lik bokførte verdier», skriver selskapet.

Transaksjonen er forventet å bli fullført i løpet av mai 2024.

– Vi ønsker å takke ansatte, leietakere og partnere på Kongssenteret for et godt samarbeid, samtidig som vi ønsker ny eier lykke til i arbeidet med å utvikle senteret, sier Lennhammar.

CBRE har vært megler, og advokatfirmaet BAHR har vært juridisk rådgiver for Citycon.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Foto: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter