Stordalen selger hotell i København for 840 millioner kroner

Petter Stordalen selger enda et hotell i København til amerikanske Starwood Capital.
NY HOTELLHANDEL: Barry Sternlicht i Starwood Capital kjøper København-hotell av Petter Stordalen. | Foto: Strawberry Forever
NY HOTELLHANDEL: Barry Sternlicht i Starwood Capital kjøper København-hotell av Petter Stordalen. | Foto: Strawberry Forever

Petter Stordalens Strawberry Forever selger Comfort Hotel Vesterbro til det amerikanske hotellfondet Starwood Capital, eid av Barry Sternlicht.

Hotellet består av 400 gjesterom og ligger i sentrum av København.

– Denne avtalen markerer videreutviklingen av samarbeidet mellom Strawberry og Starwood Capital, verdens ledende hotellinvestorer, sier Petter Stordalen i en pressemelding.

Prisen er 840 millioner kroner, hvorav Strawberry Forever sitter igjen med om lag en halv milliard etter at gjelden er betalt.

– En av årets største avtaler

– Dette er en av Europas største hotellavtaler i 2021. Vi skal fortsette å drive Comfort Hotel Vesterbro, men har solgt hotell-eiendommen til Starwood Capital, sier Stordalen til Finansavisen.

– Vi la tidlig planer om å selge eiendommer for å ta alle de store selskapene våre gjennom coronakrisen, og for å sikre at vi har muskler til å investere. Det er de som har muligheten til det som vil komme vinnende ut av krisen, tror Stordalen.

Comfort Hotel Vesterbro er den fjerde eiendommen Strawberry Forever selger siden mars 2020.  Starwood Capital har kjøpt to av disse. I fjor ble København-hotellet Skt. Petri solgt for 1,5 milliarder kroner.

Stordalen sier til Finansavisen at de er ferdige med å selge for nå, selv om det ikke er hugget i stein.

Første som leies ut til ekstern part

Starwood Capitals oppkjøp av Comfort Hotel Vesterbro legges til i Starwood Real Estate Income Trust, Inc.

– Vi er glade for å ha fullført den andre transaksjonen i København, som er en del av vårt pågående samarbeid med Strawberry. Denne transaksjonen representerer også den første europeiske hotelleiendommen som STREIT eier, men leier ut til en ekstern part. Fremover ønsker vi å gjøre flere tilsvarende investeringer i europeiske hotelleiendommer som vi leier ut, sier Timothy Abram, Senior Vice President i Starwood Capital.

Strawberry Forevers rådgivere har vært Arctic Securities og advokatfirmaet Bech-Bruun.

Flere danske Stordalen-hoteller

Strawberry eier flere hoteller i København. I mai 2021 åpnet Comfort Hotel Copenhagen Airport, mens Villa Copenhagen i den gamle Centralpostbygningen i København åpnet sommeren 2020.

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også