Ny rettsrunde i Dr. Holms-utbygging

BHG Eiendom og Frydenbø Eiendom ønsker å utvide Geilo-hotellet Dr. Holms og bygge hytter tilknyttet hotellet. Tingretten sa nei - så nå anker de avslaget til lagmannsretten.
VIL BYGGE UT: Eierne av Dr. Holms hotell på Geilo ønsker å bygge ut. Dette har skapt nabostrid og hotelleierne tapte i Buskerud tingrett i juli i år. | Foto: Dr. Holms
VIL BYGGE UT: Eierne av Dr. Holms hotell på Geilo ønsker å bygge ut. Dette har skapt nabostrid og hotelleierne tapte i Buskerud tingrett i juli i år. | Foto: Dr. Holms

BHG Eiendom og Frydenbø Eiendom kjøpte Dr. Holms i 2017. De ønsker å utvide hotellet fra 124 til 148 rom, samt bygge 7-8 hytter i tilknytning til hotellet. Etter avslag i tingretten, anker de nå til lagmannsretten for å få bygge.

– Vi er uenige i dommen og har anket den til lagmannsretten. Vi ønsker å utvikle hotellet videre, også for å få bedre lønnsomhet, sier daglig leder og hovedaksjonær Erling Falch Monsen i BHG Eiendom til Finansavisen.

Bøkene til Dr. Holms hadde vært røde i flere år da BHG og Frydenbø overtok. Regnskapene for 2018 og 2019 viser også underskudd, blant annet grunnet storstilt oppussing.

BHG Eiendom som i hovedsak opererer i Bergen hadde leieinntekter på 83,9 millioner kroner i 2020, ned fra 93,7 millioner kroner året før. Driftsinntektene endte på 95,7 millioner i fjor, mot 106,3 millioner i 2019.

Etter diverse lønns- og driftskostnader, samt avskrivninger på 23,3 millioner som var omtrent på linje med 2019, hadde selskapet et driftsresultat på 52,6 millioner. Dette er en nedgang på 5,2 millioner kroner sammenlignet med 2019.

Finanspostene økte fra -24,3 millioner i 2019 til -28,9 millioner i 2020. Resultatet for 2020 endte, etter en skattekostnad på 4 millioner kroner, på 19,6 millioner. Året før var resultatet etter skatt 27,6 millioner.

– Fjoråret var et vanskelig år historisk sett, men vi kom oss greit gjennom dette. Vi ga noen utsettelser av leiebetalinger, og alle leietagerne var à jour med leiene pr. 31.12. Vi er fornøyd med hvor vi står nå, sier Falch-Monsen til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også