Eiendomsselskap slått konkurs med 800 millioner kroner i gjeld

Miris ble begjært konkurs som følge av et lån som har vært misligholdt helt siden september 2020.
TEGNET AV SNØHETTA: Svart hotell skulle ligge ved Svartisen. | Foto: Snøhetta/Miris
TEGNET AV SNØHETTA: Svart hotell skulle ligge ved Svartisen. | Foto: Snøhetta/Miris

Tirsdag denne uken måtte daglig leder Jan Gunnar Mathiesen i Miris møte i Søndre Østfold tingrett etter å ha blitt begjært konkurs av USCGIM Bridge LLC, som tilrettela for et brolån på 100 millioner kroner til Miris. Dette melder E24.

– Her har det vært mislighold i over et år. Konsernet tjener rett og slett ikke penger etter det vi forstår, sa advokat Peter Bugge Hjort, som representerer USCGIM Bridge, i retten.

«Miris AS har en bokført gjeld på i underkant av kr. 800.000.000,-. Retten kan ikke se at det er sannsynliggjort at Miris AS er solvent», skrev dommer Kjerstin Daler i kjennelsen der selskapet ble slått konkurs. Advokat Thomas Piro ved Kvale Advokatfirma er oppnevnt som bostyrer for selskapet.

Daglig leder i Miris, Jan Gunnar Mathisen, skriver i en SMS til E24 at de ikke har noen kommentar ut over at avgjørelsen «vil bli anket».

Nettstedet skriver videre at Miris i løpet av de siste fire årene har hentet mange millioner, fra blant andre småsparere, til en rekke eiendomsprosjekter. Blant annet skulle de bygge et spektakulært hotell ved Svartisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også