EiendomsWatch

R8 får kommunal motstand mot hotellplan i Norges eldste by

Kommunedirektøren i Tønsberg mener hotellet R8 Property planlegger å bygge ved Slottsfjellet er for stort og ber politikerne si nei i første omgang.

PLAN: Dette er en illustrasjon av hotellet som R8 vil bygge i prosjektet Slottsfjell Park. | Foto: R8 Property

Utbygger R8 Property har planer om å bygge blant annet hotell, næring og boliger i prosjektet Slottsfjell Park, ved innfarten til Tønsberg by.

Fredag skal kommunens planutvalg behandle planene, og kommunedirektøren innstiller på å stoppe initiativet, skriver Vestviken 24. En av grunnene er at de ti etasjene som R8 vil bygge blir for høyt, ifølge innstillingen fra kommunedirektøren.

Ifølge avisen innebærer planinitiativet å beholde og renovere to av bygningene innenfor planområdet, rive og erstatte én bygning og føre opp én ny bygning mot nord. Den nye bygningen skal brukes til hotell og ha inntil ti etasjer.

Lokalavisen skriver at hele prosjektet er estimert til å koste over én milliard kroner, ifølge viseadministrerende direktør Tommy Thovsland i R8.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch