EiendomsWatch

Pandox-aksjer sendte resultatet rett i været

Eiendomsspar fikk et resultat på tett oppunder milliarden i første halvår. Det er spesielt Pandox som bidrar.

ØKER: Christian Ringnes-selskapet Eiendomsspar melder om kraftig bedret resultat i årets første halvår, sammenlignet med fjorårets. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Eiendomsspar melder om et resultat før skattekostnad på 949,2 millioner kroner i første halvår 2022, opp fra 396,4 millioner ved samme korsvei året før.

Etter skatt var periodens resultat 757,9 millioner, mot 373,5 millioner i første halvår 2021.

Leieinntektene steg fra 309,1 millioner til 461,3 millioner.

Mens selskapet hadde bokførte salgsgevinster på 332,1 millioner i fjorårets første seks måneder hadde de 55,1 millioner i salgsgevinster i årets seks første måneder.

Det er spesielt resultat fra tilknyttet selskap, altså Pandox, som utgjør den store forskjellen. I fjor bidro Pandox med 7,8 millioner kroner, mens Eiendomsspar i år kunne notere et bidrag på 743,5 millioner kroner.

«Veksten forklares av økt aktivitet i selskapets hotelleiendommer. Inngangen til året var preget av strenge restriksjoner og begrenset reiseaktivitet. Utviklingen har imidlertid vært positiv og fra inngangen til andre kvartal har nøkkelmarkedene til Pandox levert godeomsetningstall, flere steder på linje med 2019» heter det i rapporten.

Storbritannia og Skandinavia skiller seg ut som de Pandox-markedene hvor reiseaktivitet og hotellbelegg har kommet lengst i gjeninnhentingen.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch