Pandox får rundt 620 millioner kroner for hotellet

Pandox har inngått en avtale om salg av InterContinental Montreal i Canada. Salget gjelder både hotelleiendom og hotelldrift.
Foto: Pandox
Foto: Pandox

I en børsmelding fra Pandox opplyser selskapet at transaksjonsverdien er på rundt 80 millioner canadiske dollar. Det tilsvarende rundt 660 millioner svenske kroner, eller 618 millioner norske.

– Vi er glade for å ha signert en avtale om å selge InterContinental Montreal, som vi har eid siden 2007 og utviklet i etapper siden den gang. Timingen er riktig, salgsprisen er attraktiv og kjøperen har sterk lokal forankring i Montreal, sier Liia Nõu, administrerende direktør i Pandox.

Hun legger til at Pandox med dette salget demonstrerer at selskapets modell for verdiskaping fungerer godt i alle markedene de er representert.

– Salget realiserer verdier og frigjør kapital for fortsatt ekspansjon i våre hovedmarkeder, sier Nõu.

InterContinental Montreal har 357 rom og drives under en administrasjonsavtale.

Hotellet, som rapporterer under forretningssegmentet Operatørdrift, hadde en omsetning på cirka 30 millioner canadiske dollar i 2019 og driftsnetto på cirka 5 millioner canadiske dollar.

Transaksjonen gjøres i form av salg av eiendeler og gjeld og forventes fullført i første kvartal 2023, etter en vanlig due diligence-prosess. I henhold til canadisk praksis betaler kjøperen et depositum som går tapt dersom transaksjonen ikke fullført.

Kjøperen er en ikke navngitt, veletablert eiendomsinvestor og -utvikler med virksomhet i det østlige Canada

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo