EiendomsWatch

Pandox får rundt 620 millioner kroner for hotellet

Pandox har inngått en avtale om salg av InterContinental Montreal i Canada. Salget gjelder både hotelleiendom og hotelldrift.

Foto: Pandox

I en børsmelding fra Pandox opplyser selskapet at transaksjonsverdien er på rundt 80 millioner canadiske dollar. Det tilsvarende rundt 660 millioner svenske kroner, eller 618 millioner norske.

– Vi er glade for å ha signert en avtale om å selge InterContinental Montreal, som vi har eid siden 2007 og utviklet i etapper siden den gang. Timingen er riktig, salgsprisen er attraktiv og kjøperen har sterk lokal forankring i Montreal, sier Liia Nõu, administrerende direktør i Pandox.

Hun legger til at Pandox med dette salget demonstrerer at selskapets modell for verdiskaping fungerer godt i alle markedene de er representert.

– Salget realiserer verdier og frigjør kapital for fortsatt ekspansjon i våre hovedmarkeder, sier Nõu.

InterContinental Montreal har 357 rom og drives under en administrasjonsavtale.

Hotellet, som rapporterer under forretningssegmentet Operatørdrift, hadde en omsetning på cirka 30 millioner canadiske dollar i 2019 og driftsnetto på cirka 5 millioner canadiske dollar.

Transaksjonen gjøres i form av salg av eiendeler og gjeld og forventes fullført i første kvartal 2023, etter en vanlig due diligence-prosess. I henhold til canadisk praksis betaler kjøperen et depositum som går tapt dersom transaksjonen ikke fullført.

Kjøperen er en ikke navngitt, veletablert eiendomsinvestor og -utvikler med virksomhet i det østlige Canada

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch