Gode septembertall for hotellene

I september var det 2,2 millioner hotellovernattinger i Norge. Det er opp 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor og på samme nivå som i september 2019.
TILBAKE TIL NIVÅENE FRA 2019: I september var det 2,2 millioner hotellovernattinger i Norge. Tallene viser at vi er tilbake på samme nivå som september 2019. | Foto: Vidar Sandnes / EiendomsWatch
TILBAKE TIL NIVÅENE FRA 2019: I september var det 2,2 millioner hotellovernattinger i Norge. Tallene viser at vi er tilbake på samme nivå som september 2019. | Foto: Vidar Sandnes / EiendomsWatch

SSB-tallene viser at det var rundt 3,1 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i september. Det er 424.000 flere enn i september i fjor og 268.000 flere enn i september 2019.

2,3 millioner av overnattingene i september i år var norske.

– Dette er det høyeste tallet målt for norske overnattinger i september måned, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.

Sammenligner man med fjoråret var det hotellovernattinger som bidro mest til veksten.

Nivået før pandemien

I september var det 2,2 millioner overnattinger. Det er en økning på 21 prosent sammenlignet med september i fjor og på samme nivå som i 2019.

Ifølge SSB bidrar både nordmenn og utlendinger til oppgangen.

Før pandemien var det vanlig at utlendinger sto for rundt én av fire hotellovernattinger i september måned. Under pandemien var denne delen på omtrent 10 prosent.

I år er antall utenlandske overnattinger nesten tilbake til nivået før pandemien.

Vestland, Innlandet og Viken

For andre overnattingssteder var det 515.000 overnattinger ved campingplasser, 11.000 flere enn i september i fjor.

Utenlandske overnattinger økte her med 44 prosent, mens de norske sank med nesten 10 prosent. En firedel av de utenlandske campingovernattingene var i Vestland fylke.

Ved hyttegrender og vandrerhjem var det 331.000 overnattinger, 11 prosent flere enn i september i fjor. Også her var det størst bidrag fra utlendingene

Ser man på campingplasser og hyttegrender og vandrerhjem samlet var det flest utenlandske overnattinger i Vestland fylke, mens Innlandet og Viken hadde flest norske overnattinger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo