Rekordomsetning for alle Citybox-hotellene – jakter flere hoteller

Citybox rundet av hotellåret 2022 med høyest belegg i både Oslo og Bergen. Nå gjenstår det bare å finne flere spennende hotellprosjekter innenlands, her søker vi aktivt, sier daglig leder Eivind Hjulstad.
FORNØYD CITYBOX-SJEF: Daglig leder Eivind Hjulstad er enormt stolt over å ha høyest belegg i begge de to største byene i Norge. | Foto: Citybox
FORNØYD CITYBOX-SJEF: Daglig leder Eivind Hjulstad er enormt stolt over å ha høyest belegg i begge de to største byene i Norge. | Foto: Citybox

Hotellkjeden Citybox sier seg godt fornøyd med beleggsprosenten i Oslo og Bergen i fjor.

Citybox Oslo hadde et gjennomsnittlig belegg på 88,8 prosent i Oslo, mens Citybox Bergen endte på 77,6 prosent. Til sammenligning var gjennomsnittet i markedet på 60,9 prosent i Oslo og 57,7 prosent i Bergen, viser tall fra Benchmarking Alliance.

Alle kjedens hoteller hadde i 2022 rekordomsetning, og totalt havnet omsetningen på 269 millioner kroner, nesten 50 millioner over budsjett, fremgår det av en pressemelding fra hotellselskapet.

Stolt over belegg

– Vi er enormt stolt over å ha høyest belegg i begge de to største byene i Norge. At vi i tillegg havner hele 20 og 28 prosentpoeng over gjennomsnittet i markedet er helt rått. Vi har enormt dyktige ansatte og dette står som beviset på det. Særlig renholderne våre har gjort en utrolig innsats i året som var, sier daglig leder i Citybox, Eivind Hjulstad.

Han sier at 2022 ble et svært bra år for Citybox, på tross av omikron i starten av året. Hjulstad rapporterer om det han kaller en «svært god» RevPAR på tvers av hotellene.

– Før pandemien lå vi på snitt med markedet på RevPAR, nå slår vi markedet også på RevPAR i tillegg til belegg. Som et budsjetthotell er vi ofte best i klassen når det kommer til belegg, men å se en slik økning i RevPAR er sterkt, sier Hjulstad i meldingen.

Med dagens urolige marked og økte kostnader, tror Citibox-sjefen at gode budsjettalternativer i hotellbransjen vil stå frem som et enda klarere valg for de reisende. Han rapporterer om gode salgstall i første kvartal av 2023.

Leter etter flere hoteller

Hotellkjeden har i dag seks hotell i drift fordelt på Oslo, Bergen og Kristiansand, i tillegg til Tallinn og Antwerpen. Målsetningen er å bli en av de ledende hotellkjedene i Europa innen budsjettsegmentet. 

Citybox skal i løpet av de neste årene åpne hoteller i Stockholm, Helsinki, Brüssel, Tromsø og Kristiansand.

– Nå gjenstår det bare å finne flere spennende hotellprosjekter innenlands, her søker vi aktivt. Særlig i Oslo kunne vi ha tenkt oss ett hotell til, kanskje til og med flere. Begge hotellene våre i Bergen havnet på topp seks på belegg i byen. Det er et tydelig bevis på at det er rom for flere Citybox-hotell i samme by uten at de spiser av hverandre. Vi har all tro på at budsjett-segmentet kommer til å gjøre det svært godt i årene som kommer, sier Hjulstad. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Photo: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo