Stordalen pusser opp finsk «kronjuvel» for milliardbeløp

Luksushotellet Hotel Kämp i Helsinki, som Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels kjøpte i 2019, skal totalrenoveres. 
STORDALEN PUSSER OPP: Luksushotellet Hotel Kämp i Helsinki skal totalrenoveres. | Foto: Nordic Choice Hotels
STORDALEN PUSSER OPP: Luksushotellet Hotel Kämp i Helsinki skal totalrenoveres. | Foto: Nordic Choice Hotels

Det ikoniske luksushotellet Hotel Kämp i Helsinki skal totalrenoveres. I tillegg eksporteres suksesskonseptet Hobo i Stockholm til de andre nordiske hovedstedene, melder Nordic Choice Hotels i en pressemelding. Det skal være snakk om investeringer i milliardklassen.

Petter A. Stordalen avslørte mandag at Hotel Kämp i Helsinki skal renoveres og oppgraderes til øverste nivå for luksussegmentet. Renoveringen starter i fjerde kvartal inneværende år og forventes ferdig i slutten av 2025 

– Hotel Kämp er en kronjuvel i det nordiske tilbudet av hotellopplevelser. Hotellet er internasjonalt anerkjent for å tilby sine gjester fantastiske opplevelser. Nå er det på tide å gi hotellet en ordentlig oppgradering for fortsatt å kunne møte, og helst overgå, gjestenes forventninger. Samtidig skal renoveringen gjøres med stor respekt for hotellets og byggets historie, sier Petter A. Stordalen, som overtok hotellgruppen Kämp Hotels i 2019.

Samtidig kunne Stordalen fortelle at livsstilshotellet Hobo Stockholm skal etableres i alle hovedsteder i Norden. 

I Norge åpner Hobo Oslo i krysset mellom Karl Johans gate og Dronningens gate i 2025. 

– Det deilige med Hobos konsept er at det ikke er noen mal for hva eller hvordan et Hobo skal være. Det er konstant i utviklingsmodus og speiler hvordan byen utvikler seg. Samtidig skal Hobo alltid beholde sin kjernemuskulatur: Å redefinere hva et hotell kan og skal være. Den satsingen vi nå gjør på Hobo i de ulike hovedstedene, vil tilføre nye, levende møteplasser for byene, både gjestene som bor rett rundt hjørnet og de som kommer fra den andre siden av jordkloden, sier Stordalen. 

Satsingen i Helsinki gjøres i nært samarbeide med byggeier Ilmarinen. I Oslo er prosjektet et samarbeid med Eiendomsspar og Mette Borge Eiendom.

– Det blir noe Norge aldri har sett. Vi kaller det et livsstilshotell for urbane oppdagere, og med trippel-A location, sa Stordalen til DN i februar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo