Reitans Britannia har tapt 250 millioner siden gjenåpningen

Hotell Britannia, som Reitan kjøpte av Thon i 2015, ble pusset opp for 1,2 milliarder før det ble gjenåpnet i 2019. Siden har hotellet gått med massivt underskudd.
UNDERSKUDD: Hotell Britannia har tapt 250 millioner kroner siden 2019. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
UNDERSKUDD: Hotell Britannia har tapt 250 millioner kroner siden 2019. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

«Siden re-åpning i 2019 har Britannia Hotel vært toneangivende i markedet og tatt en ledende posisjon», skrivet styret i årsberetningen for fjoråret. På tross av dette har hotellet altså tapt 250 millioner kroner i samme periode.

Britannia hadde en omsetning på 333 millioner kroner i 2022, opp fra 271 millioner i 2021. Likevel endte resultatet før skatt i 2022 med et underskudd på 63 millioner kroner, 30 prosent høyere enn underskuddet på 47 millioner i 2021.

Luksushotellet har 257 rom, i tillegg til seks restauranter.

Fordeler man underskuddet for 2022 på antall rom i hotellet, tilsvarer tapet 671 kroner per rom, hver dag gjennom hele året.

Hotelldirektør Arild Sjødin kommenterte underskuddet i et intervju med MN24, som først omtalte resultatet.

– Det koster å investere i flinke folk, fantastisk mat og topp service. Det Britannia har gjort kommer hele byen til gode, men det krever som sagt store investeringer. Da er det fantastisk for både hotellet og byen med en eier som Odd Reitan, uttalte Sjødin da til MN24, og fortsatte:

– Vi må spisse det vi gjør, og tenke mer lønnsomhet. Det handler ikke om å være mindre ambisiøs, men om å jobbe litt smartere, for eksempel. Kanskje handler det litt om erfaring i organisasjonen også, så jeg tror alt ligger til rette for at vi finner gode løsninger for å levere bedre resultater fremover.

«Framover skal selskapet etter hvert kunne vise lønnsom drift og avkastning til eiere foruten trygge arbeidsplasser for ansatte», skriver styret i årsberetningen, uten å spesifisere når de venter at driften skal bli lønnsom.

I 2025 planlegger Reitan å åpne to nye kulturbygg i samme gate, henholdsvis Posten Moderne (kunstmuseum) og Nye Hjorten Teater. Styret forventer at disse skal lede til økt aktivitet rundt hotellet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo