Enighet mellom Strawberry, Bane Nor Eiendom og Reitan Eiendom om nytt hotell

Strawberry skal drive det nye hotellet som Bane Nor Eiendom og Reitan Eiendoms Relog utvikler i Kristiansund.
VED VANNET: Slik ser det planlagte hotellet i Kristiansund ut på illustrasjonen ved Krook & Tjäder Arkitekter. | Foto: Krook & Tjäder Arkitekter
VED VANNET: Slik ser det planlagte hotellet i Kristiansund ut på illustrasjonen ved Krook & Tjäder Arkitekter. | Foto: Krook & Tjäder Arkitekter

Strawberry er enige med Bane Nor Eiendom og Reitan Eiendom/Relog om driften av et nytt hotell i storsatsingen Campus Kristiansund, melder førstnevnte i en pressemelding.

Campusen er et samarbeidsprosjekt mellom Bane Nor Eiendom og Reitan Eiendom/Relog hvor hele det gamle industri- og næringsområdet ved havnebassenget på Devoldholmen i Kristiansund skal utvikles til en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre.

– Vi merker allerede hvor utrolig viktig Campus Kristiansund er for både byen og regionen, og som byggherre er det viktig å få på plass også de riktige aktørene for næringsdelen av denne storsatsingen, sier Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling via pressemeldingen.

«Hotellet blir en sentral del i revitaliseringen av Devoldholmen», heter det i meldingen.

Blir driver

Videre skriver Strawberry at selskapet skal drifte hotellet som blir en del av de neste trinnene i storsatsingen, med byggetrinn 1 av Campus Kristiansund snart ferdigstilt. 

Hotellet går inn i kjeden Quality Hotel, og får 184 gjesterom, restaurant, bar, treningsrom, samt gode møte- og konferansefasiliteter.

– Kristiansund er i fin utvikling med et vitalt næringsliv, rikt kulturliv og fantastiske natur- og friluftslivopplevelser. Med Campus Kristiansund får byen enda en vitamininnsprøyting i form av attraktive fasiliteter for utdanning, forskning og næring på en strålende lokasjon. Der folk møtes og trives, trengs det også møteplasser, og for Strawberry var det ingen tvil om at dette måtte vi være med på, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Strawberry via selskapets pressemelding.

Sentral del

«Første byggetrinn har stort fokus på bærekraft med massivtre som bærekonstruksjon, energieffektive løsninger, og med Breeeam Nor Excellent-sertifisering», skriver Strawberry.

– For oss er bærekraft en sentral del i dette prosjektet, og det vet vi er helt sentralt også hos Strawberry. Et hotell er også en sentral del for å oppnå målet vårt om en ny, levende bydel hvor lokalbefolkning og tilreisende trives døgnet rundt, sier Haug Lund.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo