EiendomsWatch

Anders Edbo blir ny toppsjef i Eidos – skal forvandle Lierstranda til fjordby

Tidligere sjef for Floberg Holding, Anders Edbo, tar over Eidos Eiendomsutvikling, den største grunneieren på Lierstranda i Drammen.

NY JOBB: Anders Edbo blir ny toppsjef i Eidos Eiendomsutviklin | Foto: Jørn Grønlund

Anders Edbo (54) blir ny toppsjef i Eidos Eiendomsutvikling. Selskapet er største grunneier på Lierstranda som skal forvandles til en moderne og urban fjordby for 16.000 innbyggere.

Edbo har ledet eiendomsselskaper siden midten på 90-tallet, sist i Floberg Holding. Selskapet solgte tidligere i høst 43.000 kvadratmeter næringseiendom og tomter med potensial for utbygging av 50.000 kvadratmeter bolig og næring, på Billingstad i Asker. Han har også vært mangeårig styreleder i Lefdal AS og Asker Næringsråd.

Er mellom to jobber

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Fjordbyen Lier og Drammen er Norges største byutviklingsprosjekt. Det er et prosjekt som skal tjene fellesskapet i Lier og Drammen på aller beste måte. Muligheten til å gyve løs på oppgaven var for interessant til å la den passere, sier Edbo.

Edbo er på plass i Eidos senest fra 1. februar neste år.

– Jeg avsluttet i Floberg da vi solgte eiendomsmassen tidligere i høst. Nå er det tid for omstilling og full oppmerksomhet på oppgaven i Eidos. Der får jeg brukt for hele bredden i min kompetanse, sier Edbo.

Fornøyd styreleder

– Vi er veldig fornøyde med å ønske Anders Edbo velkommen til Eidos Eiendomsutvikling AS. Han har solid og relevant bakgrunn for å lose områdereguleringen på plass og sikre at Eidos kan ta en enda tydeligere rolle i utviklingen av den nye fjordbyen, sier styreleder Eva Hagen i Eidos.

Administrerende direktør Torgeir Finnerud har ledet Eidos siden høsten 2014. Han går over til rollen som forvaltningsdirektør den dagen Anders Edbo tiltrer.

– Torgeir Finnerud har gjort en meget solid jobb. Vi er veldig glade for at han fortsetter i selskapet, sier Hagen.

 

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch