Smith ny sjef i Cognia Eiendom

Eiendomsselskapet til Cognia-konsernet har ansatt Scott Smith som daglig leder. Cognia Eiendom styrker satsingen på næring og bolig.
Scott Smith er ny daglig leder for Cognia Eiendom. | Foto: Cognia
Scott Smith er ny daglig leder for Cognia Eiendom. | Foto: Cognia

Cognia har de siste årene utviklet datterselskapet Cognia Eiendom som eiendomsselskap i østlandsregionen.

For å styrke videre satsing innen utvikling av både næringseiendom og bolig har Cognia-konsernet ansatt Scott Smith som ny daglig leder i Cognia Eiendom, ifølge en pressemelding.

– Cognia-konsernet har hatt en imponerende utvikling de siste årene, og har etablert seg som et ledende transportkonsern i Norge. Jeg ser frem til å bidra til konsernets eiendomssatsing fremover, sier Scott Smith i pressemeldingen.

«Gjennom utvikling av sin portefølje av eiendommer knyttet til personbil- og lastebilvirksomhet har Cognia Eiendom opparbeidet dyp kompetanse innen utvikling av næringseiendom for transport, logistikk og personbilbransjen», skriver konsernet om selskapet.

Selskapet vil de neste årene investere 400 millioner i eksisterende portefølje og i nye eiendomsprosjekter, enten næring eller bolig.

Ifølge pressemeldingen vil Smith jobbe tett sammen med Cognias virksomheter innen personbil og lastebil for å bistå med løpende eiendomsbehov, samt bli sentral i utvikling og realisering av konsernets vekststrategi innen andre eiendomssegmenter fremover.

– Med sin brede erfaring fra utvikling av næringseiendom og boliger, er vi svært fornøyd med at Scott ønsker å bidra til Cognia sin videre satsing på eiendom. Scott har et stort nettverk, personlige ambisjoner og kompetanse, og ikke minst et verdisett som passer inn i Cognias offensive holdning, sier konsernsjef Grant Larsen i pressemeldingen.

Smith har utviklet mer enn 10 forhandler- og verkstedsanlegg for Toyota og Lexus, i tillegg til flere kontor-, lager og logistikkanlegg samt boligprosjekter i Norge, Sverige og Danmark.

Cognia opplyser at Smiths utdannelse inkluderer en mastergrad i finans, og han er en statsautorisert revisor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo