Mathilde Rundhaug blir bærekraftsansvarlig i Fredensborg Fritid

Mathilde Rundhaug går inn i den nyopprettede stillingen som bærekraftsansvarlig i Fredensborg Fritid. – Det er helt klart en økende bevissthet rundt bærekraftige løsninger, sier Håkon Arnstorp, daglig leder i Fredensborg Fritid.
KOMMER FRA kPMG: Mathilde Rundhaug er ansatt i Fredensborg Fritid. | Foto: Fredensborg Fritid
KOMMER FRA kPMG: Mathilde Rundhaug er ansatt i Fredensborg Fritid. | Foto: Fredensborg Fritid

Bærekraft står sentralt i enhver vellykket destinasjonsutvikling, og Fredensborg Fritid styrker med denne ansettelsen kompetansen på området, skriver selskapet i en pressemelding.

Mathilde Rundhaug (28) kommer fra stillingen som konsulent innen bærekraft og IT i KPMG og vil lede bærekraftarbeidet fremover.

– Med Mathilde på laget kan vi jobbe enda mer offensivt og målrettet med å skape bærekraftige fritidsopplevelser på våre destinasjoner og vi er veldig glade for å ønske henne velkommen til oss, sier Håkon Arnstorp, daglig leder i Fredensborg Fritid.

– Bærekraft blir viktigere

Selskapet har lansert flere store prosjekter i år, blant annet en nylig inngått avtale om utvikling av store områder med 25 grunneiere på Tyin/Filefjell.

– Bærekraft er helt sentralt i alt vi gjør og blir viktigere og viktigere i tiden fremover. Skal vi lykkes i våre prosjekter må vi fullt ut benytte dagens løsninger, samt tørre å være i forkant av morgendagens løsninger, sier Arnstorp videre.

Fredensborg Fritid ser på bærekraft i bredt perspektiv hvor blant annet materialbruk, minimering av naturinngrep, lokale innkjøp, energieffektivitet og grønn mobilitet står sentralt.

– Vi må sammen motivere alle ledd i verdikjeden til å sette høye ambisjoner og standarder når det kommer til bærekraft, samt forstå at økonomi alene ikke kan være det avgjørende kriteriet for valgene som tas. En helhetlig tilnærming vil på lengre sikt lønne seg, sier Rundhaug i meldingen.

Ser økt betalingsvilje

Før var betalingsviljen for grønn utvikling begrenset, men både Arnstorp og Rundhaug mener dette er i endring.

– Det er helt klart en økende bevissthet rundt bærekraftige løsninger, og vi ser stadig oftere at de er avgjørende for kunders endelige valg av fritidsbolig. Nå forventes det at destinasjonsutviklerne legger opp til bærekraftige løsninger for både nåværende og fremtidige generasjoner – det er en utvikling vi ønsker velkommen, sier Arnstorp.



Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo