EiendomsWatch

Tollefsen feter opp formuen med 13 milliarder - dette er Norges rikeste eiendomsmilliardærer

For 20. år på rad er det skipsreder John Fredriksen som troner øverst på magasinet Kapitals årlige oversikt over landets 400 rikeste. I år som i fjor er samtlige på listen milliardærer.

ØKER: De siste to årene har Ivar Tollefsen lagt 22,5 milliarder til sin samlede formue. | Foto: Heimstaden

Hele 108 av Norges 400 største formuer kommer fra eiendomsbransjen, en økning på fire sammenlignet med fjoråret. Dette fremkommer av Kapitals oversikt over de 400 rikeste i Norge. Ingen næringer har flere navn på listen enn eiendom.

Øverst troner Ivar Tollefsen med 51,5 milliarder kroner i estimert totalformue. Formuen hans økte med 13 milliarder i løpet av 2021. Totalt sett har Tollefsen har Norges 5. største formue. Innen eiendom er det også Tollefsen som har hatt den største formuesøkningen siden året før.

Kilde: Kapital
Kilde: Kapital
Tollefsen følges av Edgar Haugen og Bjørn Rune Gjelsten, som siden 2020 begge har passert Torstein Tvenge på listen. Tvenge er nå nede på en fjerdeplass.

Samlet formuesanslag på de ti eiendomsprofilene som troner øverst er 172,6 milliarder kroner, opp 23,7 milliarder, fra 148,9 milliarder kroner i 2020. Samlet formue for Norges 400 rikeste er nå 1.884 milliarder kroner. Det tilsvarer en oppgang på elleve prosent sammenlignet med fjorårets liste.

Mer fra EiendomsWatch

Ny analytiker i Malling hentet fra Veridian

Etter ett år i Veridian Analyse har Peder O. Fjellvang gått over til analytikerstilling i Malling & Co. Der er han blitt en del av et lag som får stadig nye fjes, ifølge den nye arbeidsgiveren.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch