UiN sparket i gang 2023 med populært treff hos Skanska

Torsdag ble årets første treff for Ung i Næringseiendom (UiN) avholdt, denne gang hos Skanska Eiendomsutvikling. Pågangen var ifølge nettverket såpass stor at arrangementet ble fullt på under tre minutter.
TETT: Blant de 2800 medlemmene i Ung i Næringseiendom, var det kun et par hundre som fikk plass på nettverkstreffet som skjedde torsdag kveld. Her følger de fremmøtte med på innlegg fra Randi Lekanger, som er direktør for bærekraft og miljø i Skanska Norge. | Foto: Ung i Næringseiendom
TETT: Blant de 2800 medlemmene i Ung i Næringseiendom, var det kun et par hundre som fikk plass på nettverkstreffet som skjedde torsdag kveld. Her følger de fremmøtte med på innlegg fra Randi Lekanger, som er direktør for bærekraft og miljø i Skanska Norge. | Foto: Ung i Næringseiendom

UiN opplyser at det første nettverkstreffet deres i 2023 ble fullbooket på to minutter, med godt over 200 deltakere og omtrent like mange på venteliste.

I denne omgang var det Skanska som inviterte nettverket til sine egne kontorlokaler i Sundtkvartalet.

Kombinerer ulike virksomheter

Konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik, mener at selskapet har en unik kombinasjon som eiendomsutvikler og entreprenør med interne spesialister. 

– Skanska Eiendomsutvikling differensierer seg gjennom en analytisk markedsmessig tilnærming og spissing av prosjekter, i tett samarbeid med entreprenøren. Et eksempel på dette er Borgen, et tydelig familie- og barnevennlig prosjekt som er blitt godt mottatt i markedet, sier Brevik via meldingen fra UiN.

Han understreket den kreative dialogen og styrken i å ha ulike interne perspektiver på boligprosjektene.

Kraft og karbonregnskap

Skanska og Snøhetta går internasjonalt med Powerhouse, og prosessen med å gå fra kraftsluk til kraftverk var et av temaene for kvelden.

Daglig leder Rune Stene i Powerhouse og Tonje Frydenlund, Director Acquisition & Business Development Nordics i Snøhetta og styreleder av Norwegian Green Building Council, delte sine erfaringer og arbeid fra oppstarten av alliansen i 2010, til dagens satsing på Paris Proof-byggeri i et internasjonalt marked.

Powerhouse klargjør seg i disse dager for å søke og finne internasjonale relasjoner, og ser både mot Norden, resten av Europa og Nord-Amerika. 

– Skal man lykkes med svært ambisiøse miljøsatsninger må man jobbe tverrfaglig, fra tidlig fase, og ha med alle involverte rundt bordet. Det er ikke bare tid, kvalitet og kost som må vurderes, men hele karbonregnskapet – helt fra starten av, var beskjeden fra Frydenlund, som kom rett fra forhandlinger med BRE (internasjonal eier av BREEAM-manualen) om den nye manualen.

«Vi trenger unge som tenker utenfor boksen»

Direktør for bærekraft og miljø i Skanska Norge, Randi Lekanger, la vekt på integrering av bærekraft som del av selskapsstrategien, og hvilken verdi det har for klima og miljø på sikt.

– De unge skal ta stafettpinnen videre inn i fremtiden. Vi trenger deres engasjement og nysgjerrighet. Vi trenger unge som tenker utenfor boksen, svarte Lekanger på spørsmål om hvorfor de unge er viktige for det grønne skiftet.

Med økt fokus og bruk av materialer som gir minst mulig klimafotavtrykk og utslippsfrie maskiner, er Lekanger sikker på at eiendomsutviklingen beveger seg i riktig retning.

Her blir det neste treffet

Regiondirektør Salman Saeed i Skanska Eiendomsutvikling er en av nettverkets grunnleggere. UiN oppsummerer innlegget han holdt for forsamlingen på starten av torsdagens treff slik:

«Han gav medlemmene innledningsvis et historisk tilbakeblikk på hvordan Ung i Næringseiendom gikk fra en enkel idé om å samle yngre i bransjen som ikke hadde noen arena å møtes på, til å vokse til et helt sentralt samlingspunkt for unge i eiendomsbransjen», skriver nettverket i pressemeldingen.

Nettverkets neste treff skal avholdes 25. mai, og tar da turen til Via i Vika, invitert av Via og Arntzen de Besche.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også