Construction City Cluster henter nyansatt fra dansk miljøteknologiklynge 

Niklas Pedersen, med bakgrunn fra den danske klyngen Clean, er på plass som prosjektleder i Construction City Cluster.
HENTER FRA DANMARK: Naomi Ichihara Røkkum har fått med seg Niklas Pedersen i Construction City Cluster. | Foto: Construction City Cluster
HENTER FRA DANMARK: Naomi Ichihara Røkkum har fått med seg Niklas Pedersen i Construction City Cluster. | Foto: Construction City Cluster

Niklas Pedersen startet denne uken i stillingen som prosjektleder klima og miljø i Construction City Cluster (CCC), hvor han skal jobbe for å styrke bransjens grønne innovasjon. Han har bakgrunn fra den danske klyngen Clean, samt jobbet for danske miljømyndigheter. 

– Niklas har med kunnskap fra Danmarks ledende miljøteknologiklynge. Vi er glade for at han nå vil være med å styrke bedrifter gjennom Norges næringsklynge for bygg, anlegg og eiendom, Construction City Cluster, sier klyngeleder Naomi Ichihara Røkkum i en pressemelding.

Pedersen sier at han ser et enormt potensial for norsk byggenæring. 

– Virksomhetene i klyngen samarbeider allerede om å skape løsninger innen alt fra utslippsfrie bygg-/anleggsplasser og lavutslippsbetong til bedre overvannshåndtering, og jeg gleder meg til å være med å skape miljøløsninger for bransjen fremover, sier Pedersen. 

Construction City Cluster har over 100 medlemmer fra hele verdikjeden, med alt fra lovende oppstartselskaper til etablerte bedrifter og akademia. 

– Det er avgjørende at vi samarbeider på tvers av verdikjeden for å skape fremtidens løsninger. Jeg ser derfor frem til å bidra til klyngens samarbeids- og innovasjonsprosjekter, kunnskapspåfyll og nettverksbygging, som gir bransjen grønne løsninger, sier Pedersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Foto: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter