Eiendomsadvokaten runder snart 20 år i Haavind: – Jeg tror de beste løsningene oppstår i grensesnittet mellom fagene

I september er det to tiår siden Erling Marcussen Timm kom til Haavind.
PARTNER SIDEN 2011: Eiendomsadvokat Erling Marcussen Timm har vært partner i Haavind i tolv år. | Foto: Haavind
PARTNER SIDEN 2011: Eiendomsadvokat Erling Marcussen Timm har vært partner i Haavind i tolv år. | Foto: Haavind

Etter fire år i Advokatfirmaet Hald & Dalene på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, kom Timm til Haavind i september 2003.

Han er spesialisert innen eiendomsutvikling, transaksjoner og leie/utleie av næringsarealer. Nå har Timm vært gjest i podkasten «Fastighetsprinsen».

Der forteller han blant annet at eiendomsadvokatene i Haavind har et mål om å jobbe med eiendom i hele eiendommens livsløp. Selv om rollen til en eiendomsadvokat kan variere veldig, avhengig av hvor i eiendommens livsløp en befinner seg, må advokaten mestre to ting, mener Timm.

– Det ene er jussen, at man forstår de juridiske utfordringene som kundene møter, men det er minst like viktig med bransjeforståelse. En må skjønne hvordan markedet ser ut, hvordan finansieringsmulighetene er, og hva som er markedspraksis på det aktuelle området, sier advokaten i podkasten. 

52-åringen er opptatt av å være nysgjerrig og lytte til kundene.

– Å være løsningsorientert betyr noe. Vi hadde en kunde som sa at «når jeg hører en advokat si at dette er en interessant problemstilling, da får jeg helt mark. Når jeg kommer med et problem er det ikke interessant, det er bare et problem. Jeg skal ha løsningen». Det har blitt et mantra for oss. Vi skal finne løsningene. Det har preget måten jeg har jobbet på, forteller Timm.

Etter over to tiår i bransjen har han sine tanker om hvordan en kommer frem til gode løsninger. Godt samarbeid er en av nøklene, mener Timm.

– Jeg tror de beste løsningene oppstår i grensesnittet mellom fagene. Det betyr at man også må tørre å slippe ned «guarden» og ikke fremstå som en som kan og vet alt, men at en også tørr å stille spørsmålene, så man kan utfordre hverandre. Da kan økonomen, ingeniøren og juristen sammen komme frem til det som er best, oppsummerer Haavind-partneren.

Denne artikkelen ble først publisert av vår søsteravis AdvokatWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo