OMA-sjefen går av: – Noe jeg har tvilt meg frem til

Erling Fossens drøm er ikke fast kontorplass og stømlinjeforming. Til våren reiser han til Canada, USA og New Zealand, men Fossen utelukker ikke et engasjement i Oslo Metropolitan Arena (OMA).
OUW: Her er Erling Fossen foran mikrofonen under Oslo Urban Week i Vika i Oslo. | Foto: Torleif Kvinnesland / Oslo Urban Week
OUW: Her er Erling Fossen foran mikrofonen under Oslo Urban Week i Vika i Oslo. | Foto: Torleif Kvinnesland / Oslo Urban Week

– Som andre viktige avgjørelser folk tar i livet, er dette noe jeg har tvilt meg frem til i et halvt års tid. Det er både push og pull-faktorer bak dette valget, sier Erling Fossen til Arkitektur

Blant pull-faktorene er en debatt han hadde i våres med Alf Jørgen Schnell, forfatter av boka «På sporet av den tapte fremtid». Dette fikk Fossen til å tenke seg om hvilke rolle han hadde tatt og fått i byutviklingsdebatten. 

Push-faktoren handler om at Oslo Metropolitan Arena (OMA) står foran en omorganisering, hvor de blant annet skal oppbemanne og skaffe egne kontorer. For Fossen er ikke fast kontorplass og strømlinjeforming drømmen. 

Fossen har vært administrerende direktør i OMA siden 2011. Han offentligjorde avgangen som OMA-sjef onsdag kveld under arrangementet Oslo Urban Week, som selskapet selv arrangerer.

– OMA trenger en profesjonalisering etter sammenhengende vekst i elleve år. På én måte er OMA en veldig lean mirakelorganisasjon. Jeg har brukt hele Oslo som min arbeidsplass, og fyker fra det ene til det andre stedet i byen hvor det er energi. Tanken på å sitte på et fast kontor, gir meg assosiasjoner til å ha på fotlenke. Jeg har kontraktfestet at jeg kan ha kafékontor. Jeg var definitivt den riktige personen for å ta OMA gjennom gründerfasen, men nå er det kanskje noen andre som kan gjøre en vel så god jobb? 

Fremover skriver Arkitektur at Fossen har et bokprosjekt, som medfører reise til byer som Vancouver i Canada, Seattle i USA og Auckland i New Zealand våren 2024.

Han er også i dialog med styret i OMA om videre engasjement, og fristes av å dele kunnskap med andre aktører i bransjen.

OMA har 125 medlemmer og organiserer rundt 150 personer gjennom fem ressursgrupper og 13 områdeforum. Målet til OMA er å være en «ledende arena og det viktigste nettverket for helhetlig og bærekraftig byutvikling».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også