Prosjektene er spredd over hele byen - nå vil SLA nå nye høyder med to ferske partnere

En av Norges største uavhengige landskapsarkitekter, SLA Norge, har utnevnt to nye assosierte partnere. Målet er å vokse enda mer de neste årene.
TEAMET: Fra venstre E.C. Forfang, assosiert partner og lead design architext; Franziska Meisel, assosiert partner og head of Norwegian market. | Foto: SLA
TEAMET: Fra venstre E.C. Forfang, assosiert partner og lead design architext; Franziska Meisel, assosiert partner og head of Norwegian market. | Foto: SLA

– I SLA Norge løser vi mange forskjellige prosjekter – fra store masterplaner og strategi- og byutviklingsprosjekter til landskap i tilknytning til helsebygg, transformasjonsprosjekter og midlertidige bylivsprosjekter, sier Franziska Meisel, assosiert partner og Head of Norwegian Market i SLA i en pressemelding onsdag. 

Sammen med fersk assosiert partner og Lead Design Architect, E.C. Forfang, og daglig leder Kjersti Wikstrøm, skal Meisel ifølge pressemeldingen, bidra til å styrke den profesjonelle og forretningsmessige utviklingen i SLA Norge.

Livskvalitet først

Både Forfang og Meisel har lang fartstid i SLA Norge som faglige ledere og har vært med til å utvikle kontoret i flere år. 

– Dette med en metode som setter naturen og menneskets livskvalitet først, og som tar utgangspunkt i landskapsarkitektur, biologi og antropologi på tvers av de ansattes forskjellige faglige bakgrunner. Jeg er sikker på at vi kan nå enda bredere ut til private og offentlige kunder og samarbeidspartnere, og dermed bidra til at byene våre blir enda grønnere, mer sosiale og bæredyktige» sier Franziska Meisel, assosiert partner og Head of Norwegian Market i SLA.

Utnevnelsen av de nye assosierte partnere faller sammen med vedtakelsen av SLA Norges nye strategi for 2024-26. Der har selskapet som mål å være Norges foretrukne rådgiver for bæredyktige og klimaambisiøse kunder, og har noen av Norges største og mest ambisiøse byutviklingsprosjekter på trappene.

Neste skritt

Utviklingen har gått fort, og SLA er per i dag 25 medarbeidere, som jobber for offentlige og private kunder over hele landet. 

– Det nærmer seg 10 år siden vi åpnet SLAs kontor i Oslo, etter å ha jobbet i Norge siden 2005. Da var vi to personer med lånte kontorplasser, og en delt visjon om å styrke fokuset på bynatur, bæredyktighet og biodiversitet i Norges arkitektur og byutvikling, sier Louise Fiil Hansen, som er partner i SLA og medgrunnlegger av SLA Norge. 

– Vi er nå klare til å ta det neste skrittet i utviklingen, og styrker derfor organisasjonen med to norske assosierte partnere. 

Blant SLAs mest kjente prosjekter i Norge er landskap og byrom for Nytt Regjeringskvartal, Nye Stavanger Universitetssykehus, Vikingtidsmuseet, allmenningene for Bjørvika, Felleshagen ved Nansenløkka på Fornebu, de offentlige byrommene ved Ambassaden og Sommerro i Oslo Sentrum, og bylivsgata i Gata Grønland, som fikk hedrende omtale ved utdeling av Landskapsarkitekturprisen 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo