11 søkere: PBE henter direktør fra Moss kommune

Plan- og bygningsetaten i Oslo har ansatt Anja Fagereng Elind som ny avdelingsdirektør. Hun utkonkurrerte 10 andre søkere.
FRA MOSS TIL OSLO: Anja Fagereng Elind vil over sommerferien være på plass i PBE. | Foto: Privat
FRA MOSS TIL OSLO: Anja Fagereng Elind vil over sommerferien være på plass i PBE. | Foto: Privat

Anja Fagereng Elind (47) blir avdelingsdirektør for planer i Plan- og bygningsetaten i Oslo. Hun starter i stillingen i midten av august. Det var totalt 11 søkere til stillingen, fremgår det av et LinkedIn-innlegg fra etaten.

– Jeg ser fram til å ønske Anja velkommen og å få henne med på laget vårt, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland. 

Elind kommer fra stillingen som enhetsleder for plan, byggesak og geodata i Moss kommune. Hun har tidligere vært konstituert direktør for plan, miljø og teknikk og byarkitekt i Moss. Elind har også erfaring som arkitekt og arealplanlegger i Sweco Norge, Ski kommune og Oppegård kommune.

Elind har en master i arkitektur fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Hun har også gjestekurs fra masterstudiet i urbanisme fra samme lærested.

– Jeg har et stort engasjement for by- og stedsutvikling. Jeg gleder meg til å bli en del av landets største fagmiljø innen byutvikling. For meg som arkitekt og leder er dette drømmejobben, sier hun.

Avdeling planer er én av de fire kjerneproduksjonsavdelingene i ny organisasjon. Totalt har avdelingen i overkant av 140 medarbeidere, og består av de tre seksjonene indre by, ytre by og offentlig infrastruktur. Avdeling planer samler plankompetansen på alle nivåer og med gjennomgående geografisk inndeling slik at kunnskapsoverføringen i verdikjeden blir sømløs. Avdelingen vil ha en geografisk harmonisering med avdeling bygge- og eiendomssaker.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo