Entra får pris etter ombruk i fullskala

Entra er tildelt Storebrands bærekraftspris for næringsbygg med prosjektet Kristian Augusts gate 13.
PRISUTDELING: Storebrand gratulerer årets vinner av Storebrand Eiendoms bærekraftpris for næringsbygg. Vinneren er Entra, for prosjektet Kristian Augusts gate 13.
PRISUTDELING: Storebrand gratulerer årets vinner av Storebrand Eiendoms bærekraftpris for næringsbygg. Vinneren er Entra, for prosjektet Kristian Augusts gate 13.

– Jeg er mektig imponert over at Entra med dette prosjektet har fått til ombruk i fullskala, og overvunnet både forskriftsmessige og ikke minst praktiske utfordringer i gjennomføringen, sier juryleder og bærekraftansvarlig i Storebrand Eiendom, Unn Hofstad, i en pressemelding.

Prosjektet har 80 prosent ombruk av materialer, og har dermed demonstrert at kreativt lagarbeid langt på vei kan løse en av bransjens hjovedutfordringer.

Storebrand ser prosjektet som en stor inspirasjon og noe som baner vei for andre som vil ombruke mer, både ved å påvirke tolkning av lovverket og ved å dokumentere praktiske erfaringer som andre kan lære av.

I meldingen skriver forsikringskjempen også at bygget er forbilledlig tilrettelagt for biologisk mangfold, lokal overvannshåndtering og ikke minst trivsel både i og rundt bygget.

– Vi synes vi har fått til et bra prosjekt og fått til mer enn vi håpet på. Det var en mellomting mellom dugnad og toppidrett. Vi har lett etter brukte bygningsmaterialer på Finn, alle har lagt sjelen og stoltheten sin i å komme litt lenger enn vi trodde var mulig, sier Per Ola Ulseth, direktør prosjektutvikling i Entra.

Ulseth omtaler prosjektet som et hekkeløp og ikke en flat sprint.

– Vi er stolte av dette og vil nyte seieren - dette kan vi lære av. Det er stort å få en pris fra Storebrand som har ligget så langt fremme på bærekraft innen finanssektoren, det henger høyt, sier han. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også