96 prosent tror på mer hjemmekontor etter pandemien

Flere tror på økt bruk av hjemmekontor etter pandemien, men et overveldende flertall antar at de ansatte vil være på kontoret mesteparten av tiden.
SER HJEMMEKONTOR SOM ATTRAKTIVT: Flere enn før tror vi vil ha hjemmekontor et par dager i uken etter pandemien. Mange mener også muligheten for hybridjobbing gjør bedriften til en mer attraktiv arbeidsplass | Foto: Gorm Kallestad / NTB
SER HJEMMEKONTOR SOM ATTRAKTIVT: Flere enn før tror vi vil ha hjemmekontor et par dager i uken etter pandemien. Mange mener også muligheten for hybridjobbing gjør bedriften til en mer attraktiv arbeidsplass | Foto: Gorm Kallestad / NTB

DNB Næringsmegling har gjennomført en brukerundersøkelse blant 25 av de største kontorbrukerne i landet. De har spurt ansatte med nøkkelroller tilknyttet kontorbruk om vi vender tilbake til kontoret, om hjemmekontoret blir den nye normalen eller om vi ser en hybridløsning der folk er litt på hjemmekontor og litt på kontor.

96 prosent sier de tror på økt bruk av hjemmekontor. Dette er en klar økning fra tidligere runder der DNB Næringsmegling har hatt denne undersøkelsen – da har det vært i underkant av 90 prosent som har antatt at det vil bli mer bruk av hjemmekontor.

Over halvparten av respondentene forventer at en vanlig arbeidsuke vil bestå av to dager med hjemmekontor, men få tror på særlig mer enn to dager. 80 prosent av respondentene tror de ansatte vil være på kontoret det meste av uken.

Fleksibilitet for de ansatte er det som ses på som den viktigste fordelen ved hjemmekontor, men kostnader er også et element. Det er flere av bedriftene som mener at mulighet for hjemmekontor vil gjøre dem til en mer attraktiv bedrift å jobbe i.

Med tanke på behovet for kontorplass er det imidlertid ikke noe entydig bilde. Enkelte tror dette betyr at bedriften kan vokse i eksisterende lokaler, mens noen tror dette betyr redusert arealbehov.

DNB: – Litt overraskende at kontorledigheten i indre sentrum økte 

DNB: Om 2021 får samme avslutning som 2020 er vi tett på 150 milliarder 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter