EiendomsWatch

Malling bistår i salget av Øvre Vollgate 11

Eiendomsselskapet Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt den 4 000 kvm store kontoreiendommen Øvre Vollgate 11 av Norske Boligbyggelags Landsforbund SA, NBBL.

NBBL SELGER: Selger Bård Folke Fredriksen i NBBL og kjøper Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom er fornøyde med transaksjonen. | Foto: Anthon B. Nilsen Eiendom

- Øvre Vollgate 11 er en strategisk viktig eiendom for oss som vi er veldig glad for å få inn i porteføljen, sier administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i en pressemelding fra Anthon B. Nilsen.

Fra før eier Anthon B. Nilsen Eiendom Rådhusgata 27, samt eiendommene Øvre Vollgate 7, 9 og 13. I meldingen opplyser de at de ser kjøpet som en komplettering av tilstedeværelsen som gårdeier i Øvre Vollgate.

– Den gir oss anledning til å tenke utvikling av hele gaten med planlegging av effektive arealer og felles løsninger på tvers av fem eiendommer. Samtidig kan vi ta enhetlige grep i utviklingen av gateplanet, og her har vi ambisiøse ønsker og planer med glasspaviljongen mot syd som et spennende ankerfeste, sier Løvenskiold.

Bygningen i Øvre Vollgate 11 er fra 1916 og tegnet av arkitekt Peter L. Thane. Eiendommen er tilnærmet fullt utleid på relativt korte kontrakter.

- NBBL har gjennom de siste 23 år vært eier av gården i Øvre Vollgate 11 og salget er en viktig milepæl for oss, uttaler Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL. NBBL er meget tilfreds med at gården tas over av en profesjonell og tradisjonsrik eiendomsaktør som vil videreutvikle gården og området. Vi ser med glede og spenning frem til utviklingen i Øvre Vollgate. NBBL nytter anledning til å ønske Anthon B Nilsen Eiendom lykke til med eierskap.

Kjøper overtar eiendommen 15.10.2021. Eiendomshuset Malling & Co har vært megler i transaksjonen.

uridisk rådgiver har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for NBBL.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch