EiendomsWatch

Staten vil spare milliarder på leie av kontorlokaler

En ny rapport viser at staten de siste tre årene har inngått leieavtaler som vil spare det offentlige for over én milliard kroner, melder regjeringen.

SER MILLIARDBESPARELSER: Nye leieavtaler har gitt store besparelser, melder kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Staten bruker årlig 5,8 milliarder kroner på leie av kontorlokaler i markedet, og regjeringen har som mål at disse utgiftene skal reduseres med 15 prosent innen 2029.

Det kan gi en innsparing på nesten 900 millioner kroner årlig, skriver regjeringen i en pressemelding.

Ifølge årets utgave av rapporten «Statens lokaler» fra Statsbygg er regjeringen i rute for å nå dette målet.

– Pengene vi sparer på å leie smartere kan vi bruke på flere og bedre tjenester nært folk over hele landet, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Statsbygg er rådgiver for statlige virksomheter som skal finne egnede lokaler til sitt arbeid.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch