EiendomsWatch

Røhne i Arctic: – Vi opplever stor grad av «frustrert kapital»

Kristoffer Røhne i Arctic Securities peker på det nye momentet i markedet som driver opp transaksjonsnivået.

HEKTISK: Arctics Kristoffer Røhne sier at alle nå vil kjøpe eiendom samtidig. | Foto: Skjermdump fra Unions TV-sending

Kristoffer Røhne i Corporate Finance-avdelingen i Arctic Securities beretter om meget god transaksjonsinteresse for tiden.

– Vi opplever ekstremt god etterspørsel fra alle kjøpegruppene, fra den finansielle kapitalen til porteføljene og de institusjonelle kjøperne, sier han i et TV-innslag på Union Gruppens analyseportal M2.

– Det nye nå er at alle gruppene er på kjøperen samtidig. Vi opplever stor grad av det vi kan kalle «frustrert kapital», særlig blant institusjonelle kjøpere som ikke har nådd opp i budrunder og dermed ligger bak målene. Mye kommittert kapital skal ut i markedet samtidig og gir et sterkt transaksjonsvolum og et sterkt marked, fortsetter Røhne.

Han sier videre at tilretteleggingsmiljøene har vært flinke til å forutse hvor verdidriverne kommer i markedet.

– Vi er inne i en fase hvor fremtidig verdivekst vanskelig kan komme fra fortsatt fallende renter og yielder. Leiemarkedet må gjøre jobben. Det er god fart. Ledigheten er lav. Det er naturlig at man ser etter konverteringscaser og «value adds» og det å utvikle nye kvadratmetre for å tilby gode prosjekter til kundene, sier Røhne.

Se hele klippet her

» Derfor ser analysesjefen for seg økte kontorleier i 2022

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch