Selger for 160 millioner ved Tromsø Lufthavn

Sne Næringsmegling har fått i oppdrag å selge en større eiendom like ved Tromsø Lufthavn.
STRAKS FERDIG REGULERINGSPLAN: De tre parsellene ligger i et område der det er en tilnærmet ferdig reguleringsplan. | Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
STRAKS FERDIG REGULERINGSPLAN: De tre parsellene ligger i et område der det er en tilnærmet ferdig reguleringsplan. | Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Da Tromsø Lufthavn kom, ble deler av familiens gård ekspropriert og benyttet som flyplass. Familien Kjelstrup drev den delen av gården de beholdt videre i ytterligere åtte år, frem til de mot slutten av 1960-tallet la ned gårdsdriften. Eiendommen har de imidlertid beholdt helt frem til i dag.

Avisa Nordlys skriver at de fire brødrene som i dag eier den nedlagte gården ved flyplassen alt i 2006 begynte arbeidet med en reguleringsplan. De fikk avslag i 2009, men tok opp hansken igjen i 2017.

Nærheten til flyplassen har gitt dem visse utfordringer, men nå er alle hindre ryddet av veien.

– Vi er kommet så langt nå at det er på tide at profesjonelle overtar. Vi er amatører. Det gjenstår litt, men proffe aktører får overta stafettpinnen nå, sier Øyvind Kjelstrup til Nordlys. Han er en av fire brødre som sitter på den flyplassnære eiendommen som nå får bistand av Sne Næringsmegling for å selge den gamle familiegården.

En bortimot ferdit reguleringsplan utgjør ifølge megler Tom Espen Stormo i Sne en betydelig verdiøkning av området.

– Dette bør være interessant for mange. Det er ikke ofte slike eiendommer blir tilgjengelig på det åpne markedet på Tromsøya. I mine øyne er timinga veldig god. Brødrene har gått opp veien, brukt god tid, og nye aktører kan utvikle eiendommen videre.

Etter reguleringsforslaget kan eiendommen som består av to sammenhengende parseller samt et frittliggende parsell bebygges med 81.578 kvadratmeter. I tillegg er et betydelig område avsatt til boligformål. Det er ikke med i reguleringsforslaget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også