Arbeiderbevegelsens eiendomsforvalter i Trondheim går for grønne strakstiltak

Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF), som blant annet eier Folkets Hus i Trondheim, tilslutter seg det grønne løftet strakstiltak 1.0.
– Dette vil hjelpe oss til å drive bransjens miljøarbeid videre, sier daglig leder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon, Stig Klomsten. | Foto: Arbeiderpartiet
– Dette vil hjelpe oss til å drive bransjens miljøarbeid videre, sier daglig leder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon, Stig Klomsten. | Foto: Arbeiderpartiet

AØF forvalter rundt 17.000 kvadratmeter næringseiendom i Trøndelag, og ser at strakstiltakene hjelper organisasjonen med å identifisere og å fokusere på de viktigste klimatiltakene i daglig arbeid.

– Strakstiltakene er et godt eksempel på at trepartssamarbeidet også bidrar til miljøarbeidet, sier daglig leder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon, Stig Klomsten.

Strakstiltak 1-10 er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse for å bidra til grønn omstilling i næringen. De representerer en god start for de som vil forplikte seg til konkrete handlinger. 

– AØF driver allerede godt miljøarbeid, og deres forpliktelse til strakstiltakene betyr en viktig styrking av deres innsats. Eiendomsbedrifter skaper rammene for våre liv, og derfor er det viktig at vår bransje tar bærekraftansvar, sier administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl. 

AØF-sjefen ser stor ressursbesparelse i at hovedarbeidet med identifisering av tiltak allerede er gjort av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse.  

– Som en liten organisasjon er det av stor betydning at både mål og tiltak allerede er identifisert. Da vil jo vi bare trenge å brette opp ermene, og igangsette arbeidet med å innfri strakstiltakene, sier Klomsten.

Daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev, sier at AØF underbygger en trend man ser stadig tydeligere – at selskapene går fra ord til handling. 

– Vi trenger primært ikke flere utredninger og mer datagrunnlag. Vi vet langt på vei hva vi må gjøre og strakstiltakene er konkrete handlinger vi vet gir stor effekt, sier Bramslev.

– Det er når vi står sammen i arbeidet mot et felles mål at vi kan finne de gode og klimavennlige løsningene, understreker AØF-sjefen.

 

Nylig lanserte Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse oppfølgeren strakstiltak 2.0. med tiltak nr. 11-20. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo