God aktivitet i utleiemarkedet

Etter en litt rolig start på året opplever WPS Næringsmegling nå økende aktivitet i utleiemarkedet.
FLERE ATTRAKTIVE LEIEOBJEKTER ER LEDIG: Utleieåret 2021 som helhet er preget av høyere reforhandlingsgrad enn normalt, sier WPS Næringsmegling, her representert med leder for utleie, Fredrik Stenevik | Foto: WPS Næringsmegling
FLERE ATTRAKTIVE LEIEOBJEKTER ER LEDIG: Utleieåret 2021 som helhet er preget av høyere reforhandlingsgrad enn normalt, sier WPS Næringsmegling, her representert med leder for utleie, Fredrik Stenevik | Foto: WPS Næringsmegling

«Leiemarkedet er preget av stabil etterspørsel etter kontorlokaler, samtidig som tilbudssiden får en kvalitetsøkning med flere nybygg og transformasjonsprosjekter», skriver bergensbaserte WPS Næringsmegling i markedsoppdateringen for vinteren 2021/2022.

Verken 2020 eller 2021 ga noen «korona-effekt» på etterspørselen. WPS melder at både antallet signerte leiekontrakter og leieprisutviklingen underbygger det.

Litt mer ledig i senrum, gunnet nybygg

Arealstatistikks utleierapport viser at det ble signert rundt 120 leiekontrakter i 2020, for totalt 100.000 kvadratmeter. Første halvår 2021 var det samlet signert rundt 60 kontrakter for mer enn 50.000 kvadratmetre.

Kontorledigheten i vestlandsbyen har holdt seg stabil rundt åtte prosent.

«Den mest positive utviklingen i Bergen nord og Bergen vest. Her er ledigheten redusert med 2 prosentpoeng siden forrige telling. Dette er områder med relativt begrenset kontorareal, og endringen har derfor ingen vesentlig effekt på samlet ledighet i Bergen», sier WPS Næringsmegling i vinterrapporten.

I sentrum er imidlertid ledigheten økende, og ligger nå rundt sju prosent. Dette skyldes i hovedsak nybygg, og WPS tror disse på sikt vil fylles opp, slik at ledigheten flytter seg til eldre bygg med lagere standard.

Noe leieøkning i prime

«I løpet av første halvår oppjusterte vi estimert leie for de beste lokalene fra 3000 kroner per kvadratmeter til 3200 kroner per kvadratmeter», sier WPS i rapporten

De tilskriver prisøkningen en økt tilførsel av nybygg i Bergen sentrum og at økt tilbud av høykvalitetsbygg igjen gir høyere leiepriser.

«Våre prognoser tilsier en fortsatt flat utvikling i normalsegmentet, men det kan oppstå prispress i geografiske områder med høy ledighet,» heter det i rapporten.

I Bergen sentrum blir flere eldre kontorbygg transformert til toppmoderne fullservice bygg. Tilførselen av nybygg og transformasjonsprosjektene vil øke tilbudet av attraktive kontorlokaler og forventes å gi høyere leiepriser.

WPS melder om en fortsatt svært høy etterspørsel etter høykvalitetslokaler sentralt i Bergen, og forventer at sentrum vil holde stand som et ettertraktet område.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også