Rekordsterk kundetilfredshet utenfor storbyene

I Norsk Leietakerindeks 2021 var det hele seks utleiere med porteføljer i landets mindre og mellomstore byer som blandet seg inn i toppskiktet.
POPULÆRE UTLEIERE: J.B. Ugland Eiendom i Grimstad, Drammens-baserte Ticon og Fritzøe Eiendom fra Larvik utmerket seg som populære utleiere i Nemeets "Norsk Leietakerindeks 2021". | Foto: Colin Eick
POPULÆRE UTLEIERE: J.B. Ugland Eiendom i Grimstad, Drammens-baserte Ticon og Fritzøe Eiendom fra Larvik utmerket seg som populære utleiere i Nemeets "Norsk Leietakerindeks 2021". | Foto: Colin Eick

Øverst av dem alle kom J.B. Ugland Eiendom i Grimstad, med en kundetilfredshet på 89. På andreplassen fulgte Drammens-baserte Ticon med 88 og deretter Fritzøe Eiendom fra Larvik med 87, på tredje. Dette opplyser Nemeet, som står bak undersøkelsen, i en pressemelding.

- Det finnes flere svært dyktige utleiere utenfor de fire største byområdene her i Norge. Med sterk lokal forankring, mindre og mer transparente organisasjoner og nære relasjoner til alle sine leietakere, klarer de å skape kundetilfredshet helt på linje med, eller tidvis sågar over det store, nasjonale eller storbybaserte utleiere klarer, forteller administrerende direktør Morten Olaisen i Nemeet.

- Dette synes vi er utrolig gøy! Hos oss er det svært korte avstander, både internt i selskapet og mellom oss og leietakerne våre. Lokalene er der for leietakerne våre, ikke motsatt. Om vi skal klare å etterleve det, må vi være der for dem og med dem hele tiden. Dette viser at vi får det til, sier Christel Stendal, leder for forvaltning hos J.B. Ugland Eiendom.

Ticon Eiendom har i flere år hatt den største forbedringen i kundetilfredshet av noen målte utleiere, og har på rekordtid klart å oppnå bransjeledende resultater.

- Når vi målte for første gang i 2017 var vi ikke fornøyde med hva vi så og besluttet umiddelbart å legge en strategi for radikal forbedring. Vi har tatt store skritt hvert eneste år, gått opp mellom 4 og 8 punkter mellom hver måling, og har nå kommet dit vi ønsker å være. KTI er en av nøkkeltallene vi styrer etter, sier Asgeir K. Svendsen, direktør næringseiendom i Ticon Eiendom.

Selskaper med sterke lokale merkevarer, spennende byutviklingsprosjekter og høy servicegrad har gode forutsetninger for å få fornøyde leietakere. Fritzøe Eiendom er nok et eksempel på dette.

- For utleiere av vår størrelse er det ekstra utfordrende å levere den servicen vi ønsker å gi leietakerne våre når vi samtidig har større prosjekter under utvikling. At vi ikke bare beholder, men klarer å øke vår allerede gode kundetilfredshet forteller alt om det fantastiske teamet vi har her i Larvik, avslutter Petter Falkgård Andersen, administrerende direktør i Fritzøe Eiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også