EiendomsWatch

Wiersholm-advokat: Mer grønt i leiekontrakter i februar

I de nye standardavtalene for næringsutleie er det grunn til å tro at det vil legges mer vekt på bærekraft, sier Anna Falck-Ytter, senioradvokat i Wiersholm.

GRØNT SKIFTE: Anna Falck-Ytter i Wiersholm tror bærekraft vil stå mer sentralt i nye standardkontrakter for næringsutleie. | Foto: Wiersholm

I februar vil det komme nye standardkontrakter for næringsutleie, skriver Finansavisen.

– I de nye avtalene er det grunn til å tro at det vil legges mer vekt på bærekraft. Det antas blant annet at man vil innta «soft-bestemmelser» med forhandlingsplikt for partene knyttet til leietagerbidrag til miljøtiltak, samt en oppfordring om å legge til rette for gjenbruk, sier Anna Falck-Ytter, senioradvokat i Wiersholm.

Ifølge avisen legges det også opp til en bestemmelse om utleiers tilgang til leietagers driftsdata, for eksempel strømforbruk.

– Eiendomsbransjen har allerede tilgang til et såkalt grønt bilag til leiekontrakter som definerer hvilke miljøtiltak som skal gjennomføres i leieperioden, samt en grønn bruksavtale som konkretiserer bruken av lokalene slik at de brukes på en mest mulig energieffektiv og miljøvennlig måte, sier Wiersholm-advokaten.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch