Malling: «Noen investorer føler tiden for å ta noen sjetonger av bordet nærmer seg»

Malling & Cos ferske investorundersøkelse viser at flere selgere har kommet på banen. Men nettokjøperne er fortsatt i stort flertall.
RÅDGIVER: Malling & Co Næringsmegling var rådgiver for Entra i forbindelse med leieavtalen med Red Bull Norge AS på St. Olavs plass 5 | Foto: Illustrasjon fra 3D Estate
RÅDGIVER: Malling & Co Næringsmegling var rådgiver for Entra i forbindelse med leieavtalen med Red Bull Norge AS på St. Olavs plass 5 | Foto: Illustrasjon fra 3D Estate

Etterspørselen etter næringseiendom er fortsatt stor, viser Malling & Cos ferske investoryield- og sentimentundersøkelse for fjerde kvartal.

86 prosent av investorene svarer at de har tenkt å være nettokjøpere av næringseiendom i løpet av de neste 12 månedene, mens åtte prosent regner med å være nettoselgere. Den økte andelen nettoselgere i forhold til tidligere undersøkelser tyder ifølge Malling på at på «noen investorer føler tiden for å ta noen sjetonger av bordet nærmer seg».

Til tross for flere nettoselgere på banen, er avkastningsnivåene på tvers av segmenter og lokasjoner ned med rundt fem basispunkter fra undersøkelsen i tredje kvartal 2021.

I kontorsegmentet har andelen nettokjøpere falt fra 100 prosent i tredje kvartal til 84 prosent i fjerde kvartal

Kontorsegmentet er fortsatt sett på som sterkt, og har fungert som en «trygg havn» gjennom pandemien. Avkastningen har vært synkende, spesielt innen det som defineres som «prime CBD», hvor yielden har gått fra 3,25 til rekordlave 3,20 prosent. I øvrige områder er den flat eller ned fem til ti basispunkter i forhold til forrige undersøkelse.

Innen detaljhandel har investoretterspørselen vært økende i de to siste kvartalene og økte til 28 prosent nettokjøpere denne gangen, med bare tre prosent nettoselgere, resten med en nøytral holdning. I de beste strøkene (High Street) er yielden ned med 10 basispunkter til 4,10 prosent, mens for vanligere strøk er denne ned 30 basispunkter til 4,95 prosent.

Etterspørselen etter logistikk øker med 62 prosent nettokjøpere. Men andelen nettoselgere har økt til 12 prosent, noe som ifølge Malling & Co indikerer muligheter for både kjøpere og selgere av logistikkeiendom. Her har man observert at avkastningen for de beste lokasjonene er ned fra 4,05 til 3,85 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også