NPRO: – Både selskapet og organisasjonen er rigget for videre vekst

Norwegian Property har lagt frem fjerdekvartalsrapport og årsresultat. Driftsresultatet før fair value-justeringer var på 218,4 millioner kroner.
EIER: John Fredriksen kjøpte opp Norwegian Property i 2021 og tok selskapet av børs. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
EIER: John Fredriksen kjøpte opp Norwegian Property i 2021 og tok selskapet av børs. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Resultat etter skatt for fjerde kvartal ble 736,5 millioner kroner inkludert positive verdiendringer for investeringseiendommer og rentederivater.

Driftsresultatet før fair value-justeringer var på 218,4 millioner kroner.

I løpet av kvartalet dro Npro inn 235,9 millioner i leieinntekter, mot 193,1 millioner tilsvarende kvartal året før. Mye av økningen skyldes kjøpet av Snarøyveien 30 i desember 2020.

Samtidig opplyser selskapet at den positive fair value-endringen av finansielle derivater var 17 millioner kroner i kvartalet, og 90,6 millioner for hele 2021. I rapporten står det å lese at endring i markedsverdien for investeringseiendom er på 762,2 millioner kroner i fjerde kvartal.

Selskapet melder om leieinntekter fra næringseiendom på 235,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, opp fra 193,1 millioner året før. Justert for nybygg og porteføljeendringer var dette en reduksjon på 2,1 millioner sammenlignet med samme periode året før.

Sammenlignet med samme periode i 2020 var omsetningen på restauranter på Aker Brygge opp 27 prosent. Vinslottet på Hasle økte med rundt 14 prosent. 

Det gir et resultat per aksje på 1,14 kroner for fjerde kvartal. Tilsvarende ble resultat etter skatt for hele året 1573,1 millioner kroner og fortjeneste per aksje for 2021 var 2,44 kroner.

Bokført verdi av egenkapital per aksje 31. desember 2021 var 19,95, kroner og EPRA NRV var 25,17 kroner per aksje.

– Det er gledelig å registrere at våre årlige løpende leieinntekter igjen passerer 1 milliard kroner. Sist gang dette skjedde var i 2011, og i mellomtiden har vi vært helt nede på 672 millioner kroner i første kvartal 2019, sier administrerende direktør Bent Oustad i en børsmelding.

Ytterligere to kontorbygg i Nowegian Propertys portefølje, Fondbygget og Kaibygg 1 på Aker Brygge, har blitt «BREEAM in use»-sertifisert som «Very Good».

De opplyser at til sammen 70 prosent av selskapets kontoreiendommer nå er miljøklassifisert med karakter «Very Good» eller «Excellent». Ambisjonen er å klassifisere alle kontorene innen 2025.

Selskapet har også avholdt en arkitektkonkurranse knyttet til et mulig nybygg i Gjerdrums vei 1-5, og reguleringsprosessen for disse eiendommene er igangsatt.

Ambisjonen i 2022 er å videreforedle utnyttelsespotensialet på eksisterende eiendommer i porteføljen, og på sikt få regulert flere nye bygg som vil bidra til verdiskapning.

I meldingen opplyser Npro at de også er godt fornøyde med den strategiske investeringen i Nordr. Salget av boliger i 2021 ble 7,9 milliarder kroner, og i januar 2022 alene passerte salget en milliard.

– Både selskapet og organisasjonen er rigget for videre vekst. Dette passer godt med våre ambisjoner for eierskapet, heter det i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også