Entra med store planer for Toldboden i Trondheim - disse flytter inn

Toldboden på Brattørkaia i Trondheim skal rehabiliteres.  – Vi kjenner på et stort ansvar når vi nå skal modernisere denne eiendommen med all den respekt bygget fortjener, sier Stine Hostad, leder for Entra i Trondheim.
REHABILITERES: Toldboden i Trondheim får nytt liv. | Foto: Entra
REHABILITERES: Toldboden i Trondheim får nytt liv. | Foto: Entra

Entra skal rehabilitere historiske Toldboden på Brattørkaia i Trondheim. Eiendommen skal åpnes opp for publikum med bakeri, restaurant og uteservering drevet av Famille. Telenor Software Lab og Sjømat Norge blir nye leietakere i kontordelen av eiendommen, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Toldboden ble bygget til Tolletaten i perioden 1910-1919 og består av administrasjonsbygget (hovedbygningen) og pakkhuset (lager). Tolletaten flyttet ut av lokalene i 2018, og Entra går nå i gang med en modernisering og oppgradering av eiendommen i tett dialog med Byantikvaren.

Bygget har høy arkitekturhistorisk verdi, og rehabiliteringen skal bli et eksempel på vern gjennom bruk.

– Mange i Trondheim har et forhold til Toldboden, og vi kjenner på et stort ansvar når vi nå skal modernisere denne eiendommen med all den respekt bygget fortjener. Vi gleder oss til å gjøre en historisk skatt mer tilgjengelig for byens innbyggere gjennom etableringen av nye tilbud som restaurant og bakeri. Når vi åpner opp førsteetasjen og etablerer uteservering mot Rockheim-parken med både solgang og sjøutsikt, er vi sikre på at dette vil bli en god plass å være, sier Stine Hostad, leder for Entra i Trondheim.

Flytter inn

Restaurant Famille er i dag etablert i Levanger og i Steinkjer. Nå utvides tilbudet til Trondheim og Toldboden. Famille eies og drives av Rune Kristian og Katrine Elnan, og navnet på restauranten betyr familie på fransk.

Toldboden vil ifølge meldingen få noen av byens flotteste kontorfasiliteter. Telenor Software Lab flytter fra nabobygget i Brattørkaia 15 til alle tre etasjene i administrasjonsbygget. Telenor skal leie cirka 1600 kvadratmeter i det som vil bli helt nyoppussede kontorlokaler.

– Vi har vokst ut av dagens lokaler og ser med glede frem til å flytte inn i et av Trondheims flotteste jugendbygg. Nærhet til sentrum og kollektivtransport vært viktig i dette valget, samt at vi får kontorlokaler som dekker våre behov. Vi ser med glede frem til å samarbeide med Entra, arkitekt og antikvarer for å bevare Toldbodens arkitektoniske kvaliteter, samt å fylle bygget med liv, sier Jorg Rødsjø, COO i Telenor Software Lab.

Sjømat Norge har hatt tilhold i Toldboden i mer enn ti år og har forlenget sin leieavtale med Entra. De vil ha tilhold i andre etasje av pakkhuset som også skal oppgraderes.

Forventet innflytning i nye lokaler for både Telenor Software Lab og Sjømat Norge er i løpet av fjerde kvartal 2022.

– Veldig attraktivt

– Brattørkaia har blitt veldig attraktivt for arbeidstakere, studenter og byens øvrige befolkning. Den utviklingen vi har gjennomført de siste ti årene har endret Brattørkaia fra et lukket industriområde til en åpen og levende bydel, sier Hostad.

Brattørkaia 13 er på 6100 kvadratmeter. Ifølge en børsmelding er 53 prosent av eiendommen utleid før rehabiliteringen.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også