EiendomsWatch

Entra åpner for salg av eiendom

Gjeldsgraden til Entra stiger etter kjøpet av Oslo Areal til et nivå som utfordrer selskapets rating. Selskapet vil vurdere salg av eiendom, blant annet for å sikre selskapets gode karakter hos ratingbyrået.

VIL VURDERE BUD: Før kjøpet av Oslo Areal var det uaktuelt for Entra å selge eiendom, men salg kan nå være en mulighet for å trekke gjeldsgraden noe ned. – Vi vil alltid vurdere salg av eiendom som en del av vår job, sier finansdirektør Ander Olstad. | Foto: Entra

Kjøpet av Oslo Areal øker gjelden til Entra med cirka 13 milliarder kroner, og løfter selskapets gjeldsgrad fra 38,4 prosent til 47 prosent. Dette er innenfor selskapets egne retningslinjer på maksimalt 50 prosent over tid, men det er også noe over nivået Moody's har som grense for dagens kredittratig av eiendomsselskapet.  

Entra har i dag en av de beste kredittratingene blant nordiske eiendomsselskaper, og ratingen på Baa1 (tilsvarende BBB+) – og grunnlaget for den – har sikret selskapet svært gode lånevilkår, både i obligasjonsmarkedet og hos bankene.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch