Verdijusteringer på eiendommene sender R8-resultatet rett opp

R8 Property-porteføljen har økt betydelig i verdi, noe som preger bunnlinjen. Administrerende direktør Emil Eriksrød rapporterer om betydelig økning i kontorbelegget i Oslo, drevet av etterspørsel etter fleksible løsninger.
GODE TIDER: R8-gründer Emil Eriksrød sier seg fornøyd med tingenes tilstand. | Foto: R8 Property
GODE TIDER: R8-gründer Emil Eriksrød sier seg fornøyd med tingenes tilstand. | Foto: R8 Property

I siste kvartal 2021 så R8 Property verdien av porteføljen sin øke med 76,7 millioner kroner. Resultatet før skatt ble som følge av dette 63,0 millioner kroner, opp fra 2,7 millioner kroner i samme periode i 2020.

Eiendommene hvor de positive verdijusteringene var størst var Dokkvegen 20 (Polymer Exploration Centre), Slottsfjell Park, Dokkvegen 11 (Powerhouse Telemark), Kammerherreløkka 3 og Mulighetenes By (Arkaden).

– 2021 har vært et spennende år for R8 Property. Vi noterte oss med suksess på Euronext Growth i juni, og i 2021 genererte vi en vekst på 19 prosent i verdijustert egenkapital, som er godt i tråd med vårt langsiktige mål om en gjennomsnittlig årlig avkastning på 15 prosent, sier administrerende direktør og gründer av R8 Property, Emil Eriksrød, i en børsmelding.

Økte til 100 prosent i Evolve

– I fjerde kvartal så vi en betydelig økning i kontorbelegg i Oslo, drevet av etterspørsel etter fleksible kontorløsninger, sier han.

I løpet av fjerde kvartal 2021 ble R8 Property enige om å øke eierandel i Evolve, Norges mest fleksible kontordelingsleverandør, med 25 prosent. Fra 1. januar 2022 eier R8 Property 100 prosent av Evolve.

I tillegg har Evolve etablert Orbit Technology, et deleid datterselskap som tilbyr teknologiløsninger som muliggjør kontordeling i stor skala.

Flere nye leiekontrakter

Eriksrød sier i meldingen at man avsluttet året med en sterk utvikling i fjerde kvartal.

– Attraktiviteten til eiendomsporteføljen vår er bekreftet gjennom flere nye leiekontrakter som ble signert eller forlenget i løpet av året, og det gode momentumet fortsetter inn i 2022, sier han.

R8 Property har etter utløpet av fjerde kvartal signert en fast leieavtale med Comfort Hotel Skien Brygge på rundt 6300 kvadratmeter som en del av det kommende utviklingsprosjektet Skien Brygge.

Passerte 100 millioner i overskudd i 2021

Leieinntektene utgjorde 31,0 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, opp fra 28,4 millioner kroner året før.

For hele 2021 som helhet endte leieinntektene på 120,6 millioner kroner, sammenlignet med 114,1 millioner kroner i 2020.

Resultatet før skatt ble 111,9 millioner kroner i 2021, mot et tap på 45,1 millioner kroner året før.

Her er hele rapporten og presentasjonen

Les også:

Evolve med fire nye Oslo-sentre før sommeren – jakter nye lokaler 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også